Aleksandar Vujić, predsjednik Košarkaškog kluba Leotar: Za elitu treba duplo više para

Milan Zubović
Aleksandar Vujić, predsjednik Košarkaškog kluba Leotar: Za elitu treba duplo više para

Trebinje - Slavlje poslije osvajanja titule šampiona Republike Srpske polako splašnjava u redovima Leotara, a uprava pravi planove kako da obezbijedi budžet za novu sezonu.

Svima je jasno da sa sadašnjim igračkim kadrom kao i novčanim sredstvima koja su imali na raspolaganju neće moći ravnopravno parirati ostalim ekipama te da su pojačanja prijeko potrebna.

- Novac je najveći problema kao uvijek i teško da sada možemo baratati brojevima i budžetom kojim ćemo raspolagati za iduću sezonu, ali je sigurno da će nam trebati dvostruko više u odnosu na prošlu. Za godinu i po koliko je ova uprava na okupu “pružali” smo se koliko smo mogli i sezonu smo iznijeli sa sedam-osam igrača. Nadam se da će nam grad pomoći još više kao i sponzori, jer smo vratili povjerenje dobrim igrama i šampionskom titulom, ali bez adekvatne pomoći nećemo ostvariti zacrtane ciljeve - izjavio je predsjednik Leotara Aleksandar Vujić.

Ekipu će i dalje voditi Dražen Šegrt, koji je došao na kormilo prije dvije godine umjesto Radoslava Ivankovića, kada je Leotar u Ligi za opstanak BiH izgubio šanse da sačuva status.

- Šegrt ostaje trener i ispunio je ono što smo očekivali od njega i bio je jedan od prvih koji su krenuli u operaciju ozdravljenja kluba sa svim ostalim ljudima koji su se javili i ponudili pomoć. U međuvremenu su mu se pridružili Vukoje i Komar, pa vjerujemo da su u stanju iznijeti teret igranja u višem rangu - istakao je Vujić.

Već sada su evidentne promjene u igračkom kadru, a određeni planovi već postoje.

- Prvo ćemo da obavimo razgovore sa igračima koji su donijeli titulu i sačuvaćemo kostur ekipe dok nam je namjera da vratimo domaće igrače koji su nas napustili nakon ispadanja iz Lige BiH. Ako uspijemo da vratimo polovinu onih koji su tada otišli vjerujem da ćemo bez problema izboriti opstanak. Raduje nas dobra atmosfera i ambijent oko kluba pa očekujemo da formiramo kvalitetnu ekipu. Titula šampiona Republike Srpske velika je čast, ali i obaveza jer na dostojan način moramo reprezentovati grad i klub. Nećemo se zaustavljati na tome i želimo da budemo stabilni članovi najvišeg ranga, ali idemo korak po korak i pred nama je dugo ljeto sklapanja ekipe i priprema za novo takmičenje - kazao je Vujić.

 

Pohvala Borcu

Vujić je zahvalio Borcu na prijateljskom odnosu tokom finalne serije plej-ofa.

- Moram da pohvalim korektnost svih ljudi u KSRS, kao i u Borcu, koji su ostavili utisak odličnog domaćina, dok je sve prošlo bez i najmanjeg problema, iako je bio veliki ulog u igri. Sve je proteklo u drugarskoj atmosferi i nije bilo ni nalik na neka nemila dešavanja iz regiona, koja su obilježila protekli period. Sve pohvale upravi Banjalučana zbog odnosa prema klubu i nadam se da će iduće sezone uspjeti da postanu šampioni - rekao je Vujić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana