Aлександар Косорић нова нада београдског Партизана

Горан Иванковић
Aлександар Косорић нова нада београдског Партизана

БЕОГРAД - За Партизан навијам од дјетињства и сада ми се испунио сан. Дошао сам у клуб који волим да се докажем да вриједим.

Ово је, након потписивања уговора са фудбалским шампионом Србије изјавио дојучерашњи првотимац Славије из Источног Сарајева и млади репрезентативац БиХ Aлександар Косорић. Иако је имао понуде белгијских клубова Серкл Брижа и Гронингена.

Досадашњи штопер Славије је потписао четворогодишњу вјерност "црно-бијелима" и биће велико појачање за дефанзивни ред тима Славише Јокановића.

Косорић је фудбалску каријеру почео у Романији из Пала, а с непуних 16 година прешао је у Славију. Иако је био малољетан заиграо је за први тим премијерлигаша из Источног Сарајева. Висок је 191 центиметар, одликује га добра скок-игра, а послије вишемјесечног праћења на пријатељској утакмици Славија - Партизан "положио је пријемни испит". Рођен је 30. јануара 1987. године.

- Трудићу се да заслужим дрес првог тима, а на стручном штабу је да процијени колико вриједим. Партизан је за мене изазов. Ради се о великом клубу. Сматрам да нисам погријешио када сам изабрао долазак у Хумску 1 иако сам имао понуде и из Белгије. Шампион Србије је већи и цјењенији клуб од Серкл Брижа и Гронингена - рекао је Косорић.

Прије Косорића на "црно-бијелу" страну Топчидерског брда дошао је бивши репрезентативац Србије и Црне Горе Горан Гавранчић.

- Надам се да ће ми помоћи и Гавранчић, да ћу у Партизану постати бољи играч и да ћу успјети да се изборим за своје мјесто. И у овој сезони амбиције Партизана су највише - казао је млади фудбалер из Источног Сарајева.

Поред Гавранчића и Косорића лидер Јелен Суперлиге Србије је током зимског прелазног рока ангажовао још пет појачања. То су: Брана Илић (Рад), Вашингтон да Силва (Македонија Ђорче Петров), Богдан Стевић (Раднички, Обреновац), Немања Томић и Дос Сантос Гонсалвеш (Телеоптик). 

Вујовић осмо појачање

Прије данашњег поласка на припреме у Aнталију Партизан је добио и осмо појачање. То је репрезентативац Црне Горе и везни играч будванског Могрена Никола Вујовић (27).

Искусни љевокрилни везиста проглашен је за најбољег играча црногорске лиге у 2008. години, а упркос понудама из иностранства, његова жеља је била да му Хумска 1 буде наредна дестинација.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана