Александар Глишић, нападач Бијељинаца: Радник може да буде хит првенства

Душан Репија
Александар Глишић, нападач Бијељинаца: Радник може да буде хит првенства

Бијељина - Побједом против Подриња (2:1) фудбалери Радника су окончали припреме за нову сезону Премијер лиге и показали да спремно дочекују премијеру против Сарајева идућег викенда.

Иза момака Младена Жижовића је више од мјесец рада и шест контролних мечева кроз које су хватали оптималну форму да би од старта лиге били на највишем нивоу. Иако резултати нису били у првом плану, посљедња два дају наду да су и нападачи пронашли голгетерску форму.

- Добро смо одиграли против Подриња, иако увијек може боље. Најважније је да смо се истрчали и побиједили пред премијеру. Резултати нису најважнији, али је увијек добро када побједом дочекујете првенство. Од ових шест мечева, према мом мишљењу, одиграли смо четири врло добро, јер смо на почетку ремизирали са Чукаричким и руском екипом Крила Совјетов, те савладали Нови Травник и Подриње. Полако све долази на своје мјесто и сви једва чекамо меч са Сарајевом - рекао је Глишић.

Екипу су између двије сезоне напустили неки од носилаца игре попут капитена Дине Бешировића, Шевка Окића, Ненада Срећковића... Од звучнијих појачања стигли су Радосав Алексић и Огњен Ђелмић, али и неколико младих момака у складу са политиком коју клуб успјешно пропагира претходних година.

- Сви момци који су дошли одлично су се уклопили. Најбитније је да смо избјегли повреде и да смо сви здрави. Конкуренција за свако мјесто у тиму је жестока, али је атмосфера као и увијек у Раднику на врхунском нивоу. Незахвално је прогнозирати, али мислим да ћемо поново имати добру сезону - рекао је Глишић.

На неки начин је наговијестио одговор може ли Радник поново бити хит првенства.

- Сви ме то питају. Мислим да, ако ништа, можемо поновити прошлу сезону у којој смо заузели пето мјесто. Биће тешко, јер су се осим четири стандардна претендента за висок пласман појачали Тузла Сити и Звијезда 09, а ту је још неколико екипа које имају исте амбиције као ми - пласман међу шест најбољих - сматра снажни нападач.

Прошле сезоне је био стријелац против Сарајева у поразу свог тима (1:4).

  • Било би добро са сада буде 4:1 и да постигнем гол (смијех). Шалим се, наравно. Небитно је ко ће постићи голове, битно је да кренемо побједом, иако је Сарајево врло јака екипа. То су показали већ у првом колу Лиге Европе побједом у Јерменији, па имају добре шансе да се пласирају даље, јер је реванш на “Кошеву”. Јаки су на свим позицијама, имају велике амбиције, али ће свака екипа морати добро да се озноји за бодове против нас. То смо доказали претходних сезона и надам се да ћемо тако наставити од почетка нове - закључио је Глишић.

Уговор до зиме

Глишић је начео трећу годину у Раднику, а шест мјесеци је провео на позајмици у Звијезди из Градачца. Уговор са Бијељинцима има до зиме.

- Не оптерећујем се тиме шта ће бити у јануару. Концентрисан сам на почетак сезоне и вјерујем да ће и за мене и клуб бити успјешна - истакао је Глишић.

Припремни мечеви

Радник - Чукарички 1:1

Крила Совјетов - Радник 0:0

Зрињски - Радник 3:0

ГОШК - Радник 1:0

Радник - Нови Травник 2:0

Радник - Подриње 2:1

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана