Zvezda srušila jedan Spartak, mora i drugi

Agencije
Zvezda srušila jedan Spartak, mora i drugi

Trnava - Jedan Spartak je arhiviran sa pola snage i, uslovno rečeno, drugom postavom, a utakmica sa drugim, mnogo važnijim u ovom trenutku za Crvenu zvezdu je večeras u Trnavi (20.30 časova).

“Crveno-bijeli” su na pogon dvostrukog strijelca Milana Pavkova prilično lako slomili otpor Subotičana (3:0), a budući da je Vladan Milojević na teren izveo momke koji evropske mečeve uglavnom počinju sa klupe ili gledaju sa tribina, umor ne bi trebalo da bude prepreka 48 časova kasnije protiv šampiona Slovačke. Ova utakmica može mnogo toga da donese Beograđanima, koji su realno kvalitetniji na papiru, što trener Slovaka Radoslav Latal potencira i pred revanš, ističući da njegova ekipa neće biti previše ofanzivna. To se moglo i naslutiti s obzirom na to da je kontranapad glavni adut šampiona Slovačke, a Zvezda mora da postigne gol kako bi imala šansu da prođe. Moguće je da će Milojević ukazati šansu Pavkovu od starta jer je utisak da je igrač njegovih karakteristika, jak u skoku i dobar u igri glavom, nedostajao u prvom meču. Tim prije što je Nemanja Milić zbog povrede ostao u Beogradu, a Nikola Stojiljković se poprilično muči na startu sezone.

- Vrlo je važno da u svakom trenutku budemo sigurni u sebe, posebno sada pred evropski meč. Kod nas je to slučaj. Naravno da je i meni kao špicu mnogo važno što sam postigao golove, to je posao nas napadača. Jako sam zadovoljan i pun samopouzdanja pred revanš u Trnavi - poručio je Pavkov.

Jasno je da Zvezda neće srljati od starta jer bi gol domaćina dodatno zakomplikovao situaciju. Milojević je u prošloj sezoni pokazao da je majstor taktičke borbe, pa je i eventualne slabosti svog tima znao da prikrije odličnom postavkom igre. Svi u taboru Zvezde znaju koliko ova utakmica može da donese jer bi prolazom u najmanju ruku obezbijedili još osam evropskih mečeva. Grupna faza Lige Evrope bila bi u džepu, a samo jedna prepreka, najvjerovatnije Salcburg, do toliko željene Lige šampiona.

Nije Marakana bečka opera

Počasni predsjednik Crvene zvezde Dragan Džajić razočaran je odlukom UEFA da “crveno-bijeli” sljedeće dvije utakmice na svom stadionu igraju bez publike.

- Svi znaju kakvu fudbalsku publiku ima Crvena zvezda, pa nismo na operi u Beču!? UEFA bi morala da ima više razumevanja, ali džaba mi sada pričamo o tome. Klub će preduzeti adekvatne mere - rekao je Džajić.

Ostali parovi

Dinamo K. - Slavija P. (18.30, prvi meč 1:1), BATE - Karabag (19, 1:0), Spartak M. - PAOK (19.30, 2:3), AEK - Seltik (20, 1:1), Dinamo Z. - Astana (20, 2:0), Fenerbahče - Benfika (20, 0:1), Videoton - Malme (20, 1:1), Škendija - Salcburg (20:15, 0:3), Ajaks - Standard (20.30, 2:2).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana