Звезда се поразом опростила од Лиге шампиона

B92
Звезда се поразом опростила од Лиге шампиона

Фудбалери Црвене звезде поразом од Пари Сен Жермена у Београду опростили су се од Лиге шампиона и нису успјели да обезбједе европско прољеће.

"Црвено-бијели" су у посљедњем колу поражени од "Светаца" резултатом 4:1 (2:0), чиме су остали на посљедњем мјесту групе Ц.

Српски шампион није успио да направи сензацију и савлада много моћнијег ривала, али нема за чиме да жали јер је навијачима пружио неке невјероватне тренутке у елитном такмичењу.

Екипа Владана Милојевића остала је на четвртом мјесту са четири бода, а након вечерашњих резултата, у нокаут фазу ће поред Парижана отићи и Ливерпул, који је савладао Наполи на "Енфилду". Наполитанци, упркос томе што су пред одлучујући меч били на водећој позицији, мораће да се задовоље играњем у Лиги Европе. Оно што ће сигурно памтити у Звезди јесте да су се први пут у овом формату пласирали у Лигу шампиона, да су угостили великане европског фудбала, срушили моћни Ливерпул на "Рајку Митићу" и тиме постали први српски клуб који је остварио побједу у овом такмичењу.

Утакмица пред 55.000 људи на стадиону "Рајко Митић" почела је онако како се нико није надао – атмосфера је више утицала на домаће играче, момци у црвено-бијелим дресовима су били стегнути, што је противник искористио да од старта преузме контролу. Килијан Мбапе је био веома расположен, у трећем минуту је тражио једанаестерац и није га добио, али је у деветом асистирао Единсону Каванију за први погодак. Послије сумњиве ситуације на средини терена и дуела Милана Павкова са ривалима, нападач Црвене звезде остао је послије контакта на земљи. Судија није реаговао, послије чега је остало много простора на половини домаћина. Лопта је стигла до Мбапеа, он је без икаквих проблема претрчао Филипа Стојковића и намјестио лаган гол Уругвајцу. Неколико минута касније Кавани је пропустио да дуплира предност, да би се онда Звезда ослободила притиска и имала неколико добрих акција. Међутим, ниједна од њих није довела до озбиљне прилике, па је било очекивано да изабраници Томаса Тухела крену у нови налет у финишу полувремена.

Баш то се и догодило и у 40. минуту је Нејмар потврдио зашто је најбољи играч тима. На средини терена је неодлучан био Горан Чаушић, Мбапе се поново нашао у улози асистента и послао лопту на лијеви бок до Нејмара. Бразилац се залетио на Стојковића, склонио лопту унутра, а онда послије два лажњака у казненом простору на терен бацио голмана Милана Борјана и убацио је у мрежу. Два гола заостатка за Звезду остала су на полувремену само зато што је Мбапе у слиједећем нападу пропустио стопостотну прилику, погодивши спољни дио мреже. Друго полувријеме било је много боље за нашег представника и почело је великим притиском Црвене звезде. Марко Гобељић је у два наврата слабо центрирао, али су "црвено-бијели" пребацили тежиште испред противничког казненог простора и кренули да стварају прилике. Прву је пропустио Ел Фарду Бен, другу Марко Марин, али је трећа била срећа – Гобељић је у 56. минуту постигао изузетно лијеп гол. Послије центаршута са бока Тијаго Силва није лијепо избио ту лопту главом, само ју је пребацио, она је дошла до Гобељића, а Звездин бек је ухватио волеј и послао га у ближи угао гола Буфона.

Очекивано, пробудила се публика која је носила свој тим, Борјан је одлично одбранио у два наврата и чинило се да је "моментум" на страни српског шампиона. Нажалост, он није дониео неку прилику упркос томе што је ушао Ричмонд Боаћи, да би у 74. минуту гости ријешили питање побједника. Нејмар је опет изнудио прекид на лијевој страни и још једном је Анхел ди Марија упутио савршен центаршут. На другој стативи је Маркињош надскочио Милана Родића и погодио мрежу. Мбапе је на асистенцију Нејмара у судијској надокнади крунисао голом сјајну партију и овјерио прво мјесто у групи Ц.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана