Звезда се нада брејку у Морачи

Агенција
Звезда се нада брејку у Морачи

Подгорица - Финална серија АБА лиге између Црвене звезде и Будућности биће настављена вечерас од 20 часова трећом утакмицом док је резултат у серији 1:1 која се игра на три побједе.

"Црвено-бијели" ће покушати да сруше тврђаву Подгоричана која је неосвојива 20 утакмица у низу и посљедњи пораз у "Морачи" доживјели су 18. децембра 2016. против Цедевите. Биће то тежак задатак за Београђане који су само два пута славили у главном граду Црне Горе на 11 посљедњих гостовања. Ове сезоне одиграли су четири утакмице и Звезда је само посљедњи обрачун ријешила у своју корист. Евидентно је да је ово најбитнији меч у серији јер ко оствари побједу већ је једну руку старио на пехар и тешко је очекивати да буде поражен у наредна два сусрета.

- Идемо у Подгорицу да у најмању руку вратимо серију у Београд. Као што је наш ривал дошао до једног брејка, не видим зашто и ми не бисмо урадили исто. Све утакмице против Будућности биле су на једну лопту и у наредној верујем да ће одлучивати једна лопта, један посед. Спремни смо на напету атмосферу и такав амбијент нас мотивише јер имамо довољно зрелости у екипи за такво што. Перо Антић је боље и путује са нама док ћемо о његовом наступу одлучити на дан утакмице, а Немања Дангубић не путује у Црну Гору - рекао је тренер "црвено-бијелих" Душан Алимпијевић.

Међу најбољим играчима Звезде на двије посљедње утакмице је Огњен Добрић очекује "врлу" атмосферу, али у границама спортског навијања.

- Путујемо на две утакмице у Подгорицу са јасним циљем, да изборимо победу, ако се укаже прилика можда и више од тога. Знамо се добро са екипом Будућности и све су биле неизвесне, али је сигурно да ћемо се борити до граница својих могућности. Морамо играти борбено, сконцентрисано, попут завршнице друге утакмице која нам је показала неке смерице - истакао је Добрић.

Четврти сусрет биће игран у суботу од 21 сат.

"Ђетићи" не могу у Евролигу?

Шампионска титула доноси пласман у Евролигу идуће сезоне, али према посљедњим информацијама Будућност уколико постане првак неће моћи да наступи због техничког проблема. Наиме, капацитет дворане "Морача" је 4.000 мјеста што је за хиљаду мање од онога колико захтијева Евролига.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана