Звезда пала у завршници – Будућност вратила серију у Београд

B92
Звезда пала у завршници – Будућност вратила серију у Београд

Кошаркаши Црвене звезде поражени су на гостовању од Будућности са 84:80, у четвртом мечу финала АБА лиге.

Изабраници Милана Томића играли су веома добар меч, али су у посљедња два минута поклекли и сада је 2-2 у серији, која се враћа у Београд.

Пети, одлучујући, меч игра се у понедјаљак од 19 часова у хали “Александар Николић”. Побједник ове серије обезбједиће пласман у Евролиге и постаће шампиона регионалног такмичења.

Будућност до побједе предводили су Норис Кол и Едвин Џексон, који су комбиновали постигли 54 поена, од чега је Кол имао 31, а Џексон 23. На другој страни Берон је постигао 24, а Добрић и Фаје по 14.

Обије екипе добро су отвориле утакмице и играло се поен за поен. Кошгетерски окршај имали су Едвин Џексон и Били Берон, а превагу у првој дионици донио је Мохамед Фаје, који је био присутан на оба краја терена.

Крилни центар Црвене звезде имао је учинак од девет поена и пет скокова за само десет минута, а шампион Србије имао је пет поена предности (25:20).

Очекивано у другој четвртини гледали смо доста боље одбране. Подгоричани су боље кренули, али је Звезда од коша Билија Берона преузала контролу.

Екипа Јасмина Репеше ништа није могла да погоди до посљедња два минута игре. Црвено-бели су водили са 38:29, али су “плави” успијели да се врате и да на паузу оду са само три поена заостатка (38:35).

Сличан епилог десио се у трећој четвртини. Звезда је успјела да оде на +10 (51:41), али је екипа из Подгорице успјела да погоди тешке шутеве, а у томе су им помогли и арбитри са неколико сумњивих одлука. У посљедњу дионицу ушло се са резултатом 58:57 за Звезду.

Четврта четвртина донијела нам је велико узбуђење. Црвено-бијели контролисали су ритам утакмице, али су у посљедњих неколико минута поклекли. Будућност је предвођена Џексоном и Колом направила серију 9:0 и на 40 секунди до краја водили су 79:72.

Звезда је покушала да се врати неким погоцима ван линије 6,75, али је заостатак био превелик. Екипа Јасмина Репеше долази до побједе и враћа серију у Београд. Одлучујућа утакмица на програму је у понедјељак од 19 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана