Звезда на корак од врата раја након 26 година чекања

Глас Српске
Звезда на корак од врата раја након 26 година чекања

Салцбург - Много великих утакмица одиграли су фудбалери Црвене звезде током протекле године, али ниједна није била тако важна као вечерашња у Салцбургу (21 час).

Прошло је 26 година од посљедњег наступа “црвено-бијелих” у најелитнијем европском клупском такмичењу и само су 2000. били близу групне фазе као што је случај ове сезоне. Тада им се испријечио кијевски Динамо са којим су ремизирали на “Маракани” 1:1 (0:0 у Кијеву) тако да садашњи фудбалери прижељкују такав исход. Иако им није успјело да постигну гол у првој утакмици у Београду изабраници Владана Милојевића имају добар резултат пошто нису ни капитулирали па ће сваки погодак вечерас вриједјети дупло. Највећи проблем за Милојевића биће позиција нападача пошто Никола Стојиљковић неће бити у могућности да наступи због проблема са повредом мишића задње ложе. Звездин стратег ће зато морати да тражи друга рјешења а некако се саме по себи намећу три опције. Прва је да у шпицу напада стави новајилију Жонатана Кафуа, друга је Ел Фарду Бен, док је трећа она коју смо видјели у финишу меча у Трнави - Милан Павков. Међутим, ко год да заигра сигурно је да му неће недостајати мотивације. Како је истакао лијеви бек Милан Родић, екипа је потпуно спремна за оно што је чека у реваншу.

- Веома важна утакмица је пред нама, нема потребе да причамо о томе колики је улог. Генерације Звездаша сањају наш тим у Лиги шампиона. Дошли смо на корак од остварења сна и не планирамо ту да се зауставимо. Показали смо и у прошлој сезони да смо спремни за велика дела, приказујемо добре игре и растемо као екипа из дана у дан. Екипа Салцбурга не игра са класичним крилним нападачима које бисмо ми бекови чували, зато је неопходан додатан опрез. Значи нам што сада имамо искуство играња са њима, много смо боље упознали противника у Београду и знамо гдје су наше шансе. Зато ћемо се фокусирати на њихове најслабије тачке и покушати да искористимо сваку прилику која нам се укаже - рекао је Родић.

Његов саиграч Филип Стојковић рекао је да ће екипа дати све од себе у реваншу против Салцбурга, како би се пласирала у Лигу шампиона.

- Сви играчи су расположени и здрави. Најбитније ће бити да сваки играч да, не 100, него 200 одсто могућности, да погинемо на терену као до сада и ако будемо заслужили да прођемо, сигурно ћемо проћи - рекао је Стојковић.

Подршка навијача

Када је ријеч о навијачима Црвене звезде, њих ће бити укупно 7.200 на трибинама “Ред бул арене”. Од тога, 2.800 карата послато је у Београд, за навијаче “црвено-бијелих” у Србији, а остатак од 4.400 купили су навијачи српског шампиона који живе у Аустрији. Иако ће бити у мањини, не треба чудити ако Звездини навијачи буду диктирали атмосферу на трибинама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана