Звезда: Казна је драстична, следећи пут нас избацују из Европе

B92
Звезда: Казна је драстична, следећи пут нас избацују из Европе

Фудбалски клуб Црвена звезда уложиће жалбу на одлуку УЕФА да затвори стадион “Рајко Митић” за двије наредне европске утакмице црвено-бијелих.

УЕФА је клуб казнила једном утакмицом пред празним трибинама због расистичког скандирања навијача на мечу са Судувом и још једном због активирања условне казне из прошле сезоне.

Звезда се огласила саопштењем у коме наводи да је УЕФА својом одлуком казнила и играче и навијаче и наравно клуб.

Из клуба упозоравају да би понављање истог или сличног прекршаја Звезду избацило из Европе. Звезда се са казном избацивања из евро-такмичења већ суочила прије четири године, само што су тада повод биле финансије и дугови.

“Казна је драстична, али само делом очекивана због чега планирамо да уложимо жалбу. Црвена звезда је предузела све мере и упозорила на могућност овако тешке казне посебно после успешног жалбеног поступка у фебруару. Схватамо важност присуства публике на стадиону, знамо колико подршка значи играчима на терену и баш због тога упозоравали смо на последице које могу наступити. Овако, кажњени су сви, играчи који остају без овакве подршке, навијачи којима је ускраћено присуство и клуб који предузима све да се Звезда на прави начин врати на пут европске славе.

Видећемо какве су нам могућности жалбе, барем на други меч казне, али оно на чему треба пре свега да радимо је да нам се ово не понови јер било какво понављање истог или сличног прекршаја у наредне минимум две године, било на домаћем или гостујућем терену, повлачи казну избацивања из такмичења.

Наш стадион, када је пун, је одувек био велика предност Звезде против било ког ривала и сада ћемо морати без те помоћи. Ипак, верујемо да Звезда има снаге и квалитет да успе у својој мисији, а не сумњамо да ће звездаши у великом броју бити уз играче у домаћим мечевима и на тај начин им улити снагу да побеђују и у Европи”,
наводи се у саопштењу клуба из Љутице Богдана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана