Вук Радивојевић: Меч са Звездом за уживање

Иван Драгичевић
Вук Радивојевић: Меч са Звездом за уживање

Бањалука - Од посљедње Игокеине утакмице у АБА лиги против Цибоне, до наредног меча са Црвеном звездом (понедјељак, 18 часова) проћи ће 22 дана. Александровчани опуштени дочекују посљедња два кола будући да су обезбиједили опстанак, а никако не могу до плеј-офа.

Паузе због купова и репрезентативних квалификација за Свјетски куп одвојиле су нас од регионалног паркета, а Игокеа је освојила први трофеј сезоне чиме је испуњен један од циљева. Примарни циљ је био опстанак у АБА лиги, а како је и то остварено онда меч са Звездом долази као награда за играче и све кошаркашке сладокусце. Искусни Вук Радивојевић носио је капитенску траку тренутног лидера регионалног такмичења и увијек има посебан мотив против "црвено-бијелих".

- Њима требају бодови за прво место, под императивом су, међутим гледамо себе, желимо што боље да завршимо сезону у АБА лиги. Очекујем добру утакмицу, сигурно ће бити пуна дворана и одличан амбијент тако да ћемо уживати и ми и публика - рекао је Радивојевић.

Тешко је играти против учесника Евролиге и најбоље екипе у региону. Иако је Звезда у нешто лошијем ритму послије пораза у финалу Купа свакако да се не може пријетити великом ривалу.

- Када играмо са одговарајућом енергијом онда се добро заврши по нас. Градимо игру кроз одбрану па из транзиције тражимо поене, покушаћемо исто против Звезде. Најјачи су у лиги покривени на свим позицијама. Доћи ће припремљени пошто морају да нас добију, њима ће бити теже, јер је велики улог на столу. Ако изгубе остају без првог места - додао је Радивојевић.

Тренери обично користе паузе од утакмица како би појачали тренажни рад, збили редове и додатно уиграли екипу. Игокеа није имала тај луксуз због великих проблема са повредама и болестима играча тако да интензитет није могао да буде јак као што се очекивало.

- Тренирали смо све време са шест играча, тек прекјуче скупили смо десеторицу па смо могли нешто да одрадимо. Са те стране смо ослабљени, али имамо још пет дана да се припремимо и урадимо оно што смо хтели. Напустио нас је Кејтин Рајнхарт и то је хендикеп, али без обзира на све очекујем да одиграмо добру утакмицу - закључио је Радивојевић.

Пријем у министарству

Поводом освајања Купа БиХ кошаркашима Игокее уприличен је пријем у Министарству породице, омладине и спорта.

- Игокеа је клуб који води рачуна не само о садашњим резултатима већ и о будућности. Драго ми је да видим да осим о првој екипи, клуб брине и о млађим категоријама, јер је то прави приступ. Као министарство и убудуће ћемо, у оквиру својих могућности, подржавати Игокеу како смо чинили и до сада - истакла је министарка Јасмина Давидовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана