Вајда “вагао” три дана

Глас Српске
Вајда “вагао” три дана

Лондон - Обновљена сарадња Новака Ђоковића и Маријана Вајде поклопила се са почетком изласка из кризе српског тенисера, па се још једном може рећи да су њих двојица добитна комбинација.

Истина, Ђоковић још није освојио ниједан трофеј, али је био врло близу недавно у Квинсу. Идеално би било када би баријеру пробио на турниру који слиједи - трећем гренд слему Вимблдону. Исто као што је Ђоковићеве навијаче изненадила одлука да раскине сарадњу са Вајдом почетком 2017, слично осјећање јавило се и у априлу текуће године, када је објавио да се Вајда враћа у његов штаб. Словак је признао да га је Новаков позив изненадио, али сматра да је донио добру одлуку што је одлучио да му помогне.

- Признајем да ме Новак ухватио неспремног позивом да се опет прикључим тиму. Три дана сам причао са породицом док нисмо донијели одлуку. Схватио сам да ће бити добро и важно за мене да се вратим. Наравно, срећан сам због тога, али је било другачије јер његова игра није била на истом нивоу па смо морали да кренемо испочетка - рекао је Вајда.

И сам Новак је на мастерсу у Монте Карлу рекао да му поглед на Вајду у боксу врати сјећања на њихове заједничке успјехе, а било их је много. Када је Ђоковић 2006. године као 40. тенисер свијета ангажовао Вајду нико није ни помислио да ће овај дуо у наредних 11 година исписати неке од најљепших страница историје. Само годину од почетка сарадње кренуо је и велики успон српског тенисера, пошто је постао пети рекет свијета. Недуго потом попео се на треће мјесто, а 2008. је дошао и први гренд слем у Аустралији, да би 2011. године постао најбољи тенисер свијета. Под Вајдином палицом Србин је освојио 12 гренд слем титула и направио једну од највећих доминација коју је бијели спорт икада видио. Да ли могу на старе стазе биће јасније послије Вимблдона, на којем је Ђоковић постављен за 12. носиоца. Први је бранилац титуле Роџер Федерер, док је за другог постављен тренутно први рекет свијета и двоструки освајач титуле на “Ол Ингланд клубу” Рафаел Надал.

Жетва трофеја

Током њихове прве сарадње најбољи српски тенисер освојио је 67 титула и остаће упамћен као први човјек у “опен ери” који је у истом тренутку био власник свих пехара са четири највећа турнира. Такође је рекордер по броју титула на мастерсима (30), а на челу АТП листе провео је у три наврата чак 223 недјеље.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана