Вајда остаје са Ђоковићем до краја Ролан Гароса

B92
Вајда остаје са Ђоковићем до краја Ролан Гароса

Словачки тренер Марјан Вајда остаће са Новаком Ђоковићем најмање до краја сезоне на шљаци, потврдио је српски тенисер.

Ђоковић је са некадашњим тренером поново почео да сарађује током припрема за Мастерс у Монте Карлу, а послије пораза у трећем колу саопштио је да су се договорили да Вајда остане до Ролан Гароса.

Тада је Новак истакао да је Словак дошао да помогне и да немају никакав договор, али је почело да се спекулише да би сарадња могла да буде обновљена.

Најбољи српски тенисер је потврдио нове детаље послије пораза од Тима резултатом 6:7 (2-7), 6:2, 6:3, а онда и саопштио да ће сигурно играти неки турнир слиједеће седмице.

"Сутра ћу одлучити где, али сигурно играм следеће недеље. Можда ће то бити турнир у Барселони, можда и у Будимпешти, видећемо. Надам се да ћу добити 'вајлд карту", рекао је Ђоковић.

Он је открио какав му је план за сезону на шљаци, током које ће константно радити са Вајдом.

"Радим на томе да врхунац буде на Ролан Гаросу, али је жеља да имам свежине и на Мастерсима".

За крај конференције, осврнуо се и на дуел са Аустријанцем, током којег је у неколико наврата потврдио да је на путу повратка.

"Верујем у себе и своју игру, као и у то да ће виши ниво тек уследити. Могу да напредујем и да се вратим у пређашњу форму. Данас сам био на доста високом нивоу и меч је био неизвестан. Због тога сам срећан. Имао сам своје шансе, нисам их искористио. Био је бољи играч када је то било потребно, али ја напредујем из дана у дан", закључио је Ђоковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана