Три репрезентативца Србије на прагу преласка у руске клубове

Иван Драгичевић
Три репрезентативца Србије на прагу преласка у руске клубове

Бањалука - Руски клубови могли би да буду спас за српске фудбалере који су изгубили мјесто и минутажу у садашњим екипама.

Како би убиједили селектора Младена Крстајића да су спремни за наступ на Мундијалу Лазар Марковић, Адем Љајић и Никола Максимовић спремни су да промијене средину и ухвате континуитет утакмица.

Марковић није ни добио прилику код Јиргена Клопа у Ливерпулу, ишао је на позајмице које су биле промјенљивог успјеха. Није одиграо утакмицу од маја прошле године, а уговор му истиче за 18 мјесеци. Клоп није желио да га прода за мале паре, али ће морати да спусти цијену. Лидер руске лиге Локомотива из Москве први је фаворит за његов потпис, а конкуренција је градски ривал Спартак, Андерлехт и Еспањол. Маркец је изгубио мјесто у националном тиму, али добрим партијама може да се врати поготово што га Крстајић изузетно цијени. Пред крај мандата Синише Михајловића без мјеста у тиму остао је Адем Љајић иако је био један од најбољих играча Торина. Нови тренер Валтер Мацари потпуно га је склонио из тима па ће бивши фудбалер Партизана напустити "бикове". Као први фаворит за његов потпис фигурира Спартак који је спреман да исплати 12 милиона евра. Љајић се коначно вратио у репрезентацију и сада су му неопходне утакмице, јер је његов квалитет у нападу веома значајан за Србију. Јак је у игри један на један, има одличан прекид, увијек иде окомито, опасан је по гол као пакер или стријелац. Заједно са Сергејом Милинковићем Савићем и Душаном Тадићем могао би да представља одличну линију иза нападача коју би осигуравали Немања Матић и Лука Миливојевић. Уколико Љајић појача Спартак поново ће дијелити свлачионицу са Николом Максимовићем. Кратко су били заједно у Торину, а онда је овај штопер прешао у Наполи за велику суму, али тренер Маурусио Сари није вјеровао у њега. Максимовић ће играти у Спартаку као позајмљен играч у наредних шест мјесеци, а тамо ће га дочекати Марко Петковић. Сви поменути играчи имају јасну жељу, да преко играња за московске клубове изборе наступ на Свјетском првенству у Русији гдје Србију у групи очекују утакмице са Костариком, Швајцарском и Бразилом.

Митровић на цијени

Утакмице Њукасла нападач Александар Митровић посматра са трибина, а опет "свраке" не желе да га пусте за мале паре. Због тога мало клубова може да крене у конкретну потјеру за њим, али су се тренутно издвојили Брајтон и ВБА који имају довољно новца. Велики број тимова хтио је Митровића на позајмицу, међу њима је и Партизан, али је његова плата била превелик залогај за све.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана