“Sveci” deklasirali Zvezdu u Parizu!

Glas Srpske
“Sveci” deklasirali Zvezdu u Parizu!

Fudbaleri Crvene zvezde doživjeli su ubjedljiv poraz na gostovanju Pari Sen Žermenu u drugom kolu grupe C Lige šampiona – 6:1 (4:0).

“Crveno-bijeli” su doživeli pravo otrežnjenje protiv jednog od najjačih timova na svijetu i iz prve ruke se uvjerili kako izgleda fudbal na najvišem nivou.

Srpski šampion nije uspio da ponovi ni dio partija koje je pružao u prethodnom dijelu sezone, najviše zbog kvaliteta protivnika, pa je prekinuo niz od 34 utakmice bez poraza u svim takmičenjima.

Poslije ovog neuspjeha Zvezda je pala na posljednje mjesto grupe C sa jednim bodom, koliko ima i Napoli sa utakmicom manje. PSŽ je trenutno drugi sa tri boda, isto koliko ima i Liverpul koji od 21.00 igra sa Napolitancima.

Utakmica na “Parku prinčeva” počela je u mirnom ritmu, Parižani su odmah preuzeli kontrolu, ali osim sporadičnih napada, nisu previše zapinjali. Zvezda je bila agresivna sve do 20. minuta, kada je Vujadin Savić oborio Nejmara na nekih 20 metara od gola.

Brazilac je perfektno izveo slobodnjak i doveo svoj tim u vođstvo, da bi manje od 120 sekundi kasnije na semaforu pisalo 2:0. Mnogo prostora je po desnom boku ostavljeno Kilijanu Mbapeu, on je vratio povratnu na peterac gdje je utrčao Nejmar i duplirao prednost.

Tog trenutka koncepcija igre “crveno-bijelih” se potpuno raspala i oni su se potpuno izgubili.

Činilo se da je ekipa Tomasa Tuhela malo spustila ritam, ali to nije bio slučaj – Edinson Kavani je uz mnogo sreće postigao treći gol, poslije čega je Anhel di Marija nastavio agoniju našeg tima.

Mogli su “Sveci” da imaju i mnogo više od velikih četiri razlike na poluvremenu, ali Mbape i Nejmar nisu realizovalo još nekoliko stopostotnih prilika.

Ako je prvo poluvrijeme moglo da bude ubjedljivije, šta tek reći za drugo – u prvih 20 minuta nastavka postojala je samo jedna ekipa na terenu, a da Mbape i Nejmar nisu bili toliko neozbiljni, kao i da Borjan nije blistao na golu, mreža Zvezde bi bila napunjena do vrha.

Brazilac je propustio nekoliko vrhunskih šansi, bio pomalo neozbiljan, ali “crveno-bijeli” su ipak poklekli sredinom drugog dijela.

Opet je Nejmar bio taj koji je magičnim potezom omogućio Bernatu da asistira Mbapeu, da bi nekoliko minuta kasnije rezervista Lorenco Ebesilio pokazao klasu i asistirao Marku Marinu. Nekadašnji njemački reprezentativac je zakucao loptu pod prečku u 74. minutu i postigao prvi gol Crvene zvezde u ovom formatu Lige šampiona.

To je bilo jedino vredno pažnje što su naši igrači uradili, prije nego što je Nejmar još jednom majstorijom iz slobodnog udarca kompletirao het-trik i postavio konačan rezultat.

U narednom kolu “crveno-bijeli” gostuju Liverpulu 24. oktobra.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana