Sunce se nazire iz ruske zime

Glas Srpske
Sunce se nazire iz ruske zime

Moskva - Još 29. juna prošle godine počela je evropska bajka Crvene zvezde, a da li će se ona nastaviti ili će imati tužan kraj biće poznato nakon revanša šesnaestine finala Lige Evrope protiv CSKA, koji je na programu večeras od 18 časova u Moskvi.

Malo ko, a možda i niko nije krajem juna očekivao da će se o Zvezdinim utakmicama u Evropi pisati krajem februara 2018. godine, ali su fudbaleri Vladana Milojevića pokazali kvalitet i htijenje, pa se sada legitimno bore za ulazak među 16 najboljih ekipa u ovom takmičenju. Nakon 0:0 iz prvog duela u Beogradu ostavili su sebi realne šanse za prolaz, jer u Moskvi ne smiju izgubiti, a sa bilo kojim drugim rezultatom imaju barem produžetke. CSKA ima mnogo više iskustva u Evropi, stalno igra u Ligi šampiona ili Ligi Evrope, ali to ne plaši "crveno-bijele" koji su spremni i na jaku rusku zimu koja ih očekuje.

- Čeka nas teška utakmica, CSKA je dobra ekipa sa dosta iskusnih igrača. Kao i uvek do sada, idemo na pobedu i da se vratimo kući srećni. Euforija postoji, kao zapete puške smo. Jedva čekamo da istrčimo na teren. Igrao sam u Turskoj i Kanadi u takvim uslovima, drugačija je to zima nego kod nas. Šta da se radi, moramo da izdržimo 90 minuta. Drugačije je golmanima nego igračima, moraću i ja da se krećem da održavam temperaturu. Ne znam da li ću imati potrebu da idem u napad  - rekao je dobro raspoloženi golman Milan Borjan.

Neće se ni igrači CSKA lako navići na hladnoću, jer su se dugo spremali u Španiji i moraće da se preorijentišu. Inače, Zvezda je ove sezone već jednom gostovala u Rusiji i to Krasnodaru u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Tada je izgubila sa 2:3, a to je jedini neuspjeh ove sezone na gostovanjima. Štoper ekipe Vujadin Savić se nada da će ostati jedini i nakon ovog meča.

- Treba nam gol, ali moramo da budemo pametni, ne smemo da srljamo. Potpisao bih rezultat 1:1. Moramo da budemo oprezni, ali verujem da imamo dobre šanse za prolaz - rekao je Savić.

Džaja na tribinama

Sa ekipom i stručnim štabom Crvene zvezde u Moskvu je doputovao i sam vrh kluba, među kojima su bili generalni direktor Zvezdan Terić, predsjednik Svetozar Mijailović i sportski direktor Mitar Mrkela. Pored njih podršku igračima daće počasni predsjednik i jedna od najvećih legendi kluba Dragan Džajić. Njegovo prisustvo sigurno će značiti igračima u jednom od najbitnijih mečeva u novijoj istoriji kluba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana