Сунце се назире из руске зиме

Глас Српске
Сунце се назире из руске зиме

Москва - Још 29. јуна прошле године почела је европска бајка Црвене звезде, а да ли ће се она наставити или ће имати тужан крај биће познато након реванша шеснаестине финала Лиге Европе против ЦСКА, који је на програму вечерас од 18 часова у Москви.

Мало ко, а можда и нико није крајем јуна очекивао да ће се о Звездиним утакмицама у Европи писати крајем фебруара 2018. године, али су фудбалери Владана Милојевића показали квалитет и хтијење, па се сада легитимно боре за улазак међу 16 најбољих екипа у овом такмичењу. Након 0:0 из првог дуела у Београду оставили су себи реалне шансе за пролаз, јер у Москви не смију изгубити, а са било којим другим резултатом имају барем продужетке. ЦСКА има много више искуства у Европи, стално игра у Лиги шампиона или Лиги Европе, али то не плаши "црвено-бијеле" који су спремни и на јаку руску зиму која их очекује.

- Чека нас тешка утакмица, ЦСКА је добра екипа са доста искусних играча. Као и увек до сада, идемо на победу и да се вратимо кући срећни. Еуфорија постоји, као запете пушке смо. Једва чекамо да истрчимо на терен. Играо сам у Турској и Канади у таквим условима, другачија је то зима него код нас. Шта да се ради, морамо да издржимо 90 минута. Другачије је голманима него играчима, мораћу и ја да се крећем да одржавам температуру. Не знам да ли ћу имати потребу да идем у напад  - рекао је добро расположени голман Милан Борјан.

Неће се ни играчи ЦСКА лако навићи на хладноћу, јер су се дуго спремали у Шпанији и мораће да се преоријентишу. Иначе, Звезда је ове сезоне већ једном гостовала у Русији и то Краснодару у квалификацијама за Лигу Европе. Тада је изгубила са 2:3, а то је једини неуспјех ове сезоне на гостовањима. Штопер екипе Вујадин Савић се нада да ће остати једини и након овог меча.

- Треба нам гол, али морамо да будемо паметни, не смемо да срљамо. Потписао бих резултат 1:1. Морамо да будемо опрезни, али верујем да имамо добре шансе за пролаз - рекао је Савић.

Џаја на трибинама

Са екипом и стручним штабом Црвене звезде у Москву је допутовао и сам врх клуба, међу којима су били генерални директор Звездан Терић, предсједник Светозар Мијаиловић и спортски директор Митар Мркела. Поред њих подршку играчима даће почасни предсједник и једна од највећих легенди клуба Драган Џајић. Његово присуство сигурно ће значити играчима у једном од најбитнијих мечева у новијој историји клуба.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана