Stratos Perperoglu, košarkaš Crvene zvezde: Superkupa ABA lige: Dobar prvi korak, čeka nas dug put

Milan Zubović
Stratos Perperoglu, košarkaš Crvene zvezde: Superkupa ABA lige: Dobar prvi korak, čeka nas dug put

Laktaši - Novi trofej krasi vitrine Košarkaškog kluba Crvena zvezda iako sezona još nije ni počela.

“Crveno-bijeli” su podigli pehar na drugom izdanju Superkupa ABA lige koji je uvertira za novu sezonu, a u finalu su demolirali Bućućnost rezultatom 89:75, i tako se djelimično revanširali za poraz u finalu plej-ofa regionalnog takmičenja prošle sezone. Ljubitelji košarke imali su priliku da na djelu vide neku novu Zvezdu, koja je u tri dana odigrala dvije vrhunske partije, uz jednu prosječnu, i nije podsjećala na neka loša izdanja iz prošle sezone. Igra nije bila bezidejna kao ranije, napad je odlično funkcionisao, pogotovo šut, dok u odbrani ima još stvari koje bi trebalo popraviti. Iskusni Stratos Perperoglu, koji je stigao ovog ljeta, nije imao zamjerki na igru tokom turnira.

- Ovo je dobar početak sezone za nas i sve tri utakmice smo odigrali jakim intenzitetom, baš onako kako smo željeli. Dobar prvi korak za novu ekipu, ali nas čeka dug put - izjavio je Perperoglu.

Sa trenerom Milanom Tomićem sarađivao je u Olimpijakosu, a on ga je želio u svom timu.

- Nisam mnogo tu, ali ekipu čine dobri momci, mada još pravimo hemiju. Tomića znam odranije, radio sam sa njim i pričao prije nego što sam potpisao ugovor. Milan razumije igru i ima potencijal da bude veliki trener. Ovo je novi start za njega i treba ga podržati - kazao je Perperoglu.

Iako je ekipa doživjela velike promjene tokom ljeta, novi trener Milan Tomić dobro je posložio novajlije, tako da će ekipa biti veoma ozbiljan kandidat za osvajanje Evrokupa, a ne samo ABA lige.

- Ovo još nije nivo koji želim, mora da bude jače, bolje i da koncentracija bude bolja tokom svih 40 minuta. Imali smo tri jake utakmice, dosta smo naučili iz njih i čestitam ekipi - rekao je Tomić.

Za najkorisnijeg igrača turnira proglašen je Mohamed Faje, koji je na tri utakmice postigao 38 poena (devet protiv Olimpije, 15 protiv Cedevite i 14 u finalu). Pored njega, Perperoglu je sa 12 poena završio susret. Dvocifreni su još bili Faje sa 14, Maik Cirbes sa 13, Ognjen Dobrić sa 12 i Džo Regland sa deset poena. Kod poraženog tima Filip Barović postigao je 19.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana