Српски клубови сазнали имена потенцијалних ривала у европским такмичењима

Агенције
Српски клубови сазнали имена потенцијалних ривала у европским такмичењима

Београд - Актуелни шампион Србије Црвена звезда представљаће Србију у квалификацијама за Лиги шампиона ове сезоне, а завршетком клупских сезона сазнала је имена потенцијалних противника.

“Црвено-бијели” са нестрпљењем очекују жријеб за квалификације и име првог противника на европском путу којег ће сазнати 19. јуна. Изабраници Владана Милојевића бити повлашћени само у првом колу, од укупно четири колико морају проћи да би се пласирали у Лигу шампиона. Посљедње сумње када су имена потенцијалних ривала у питању су отклоњене прошлог викенда када је Олимпија освојила титулу првака Словеније испред Марибора и на тај начин постала могући противник тиму из Љутице Богдана у првом колу који звездаши никако не прижељкују. Потенцијални ривали “црвено-бијелих” су Шкендија (Македонија), Олимпија (Словенија), Дуделанж (Луксембург), Спартак Трнава (Словачка), Валета (Малта), Викингур (Фарска острва), Крусејдерс (С. Ирска), Санта Колома (Андора), Алашкерт (Јерменија), Сутјеска (Црна Гора), Судува (Литванија), Корк сити (Р. Ирска), Спартакс Јурмала (Летонија), Валур (Исланд), Флора (Естонија) и Торпедо (Грузија). Уколико све буде ишло по плану “црвено-бијели” ће у другом колу играти против неког од сљедећих противника Лудогорец (Бугарска), Селтик (Шкотска), АПОЕЛ (Кипар), Легија (Пољска), Астана (Казахстан), Карабаг (Азербејџан), БАТЕ Борисов (Бјелорусија), Динамо Загреб (Хрватска), Шериф (Молдавија) или Малме (Шведска). У трећој рунди се повлашћеним тимовима придружује Ред Бул Салцбург, а у четвртом ПСВ из Ајндховена. Уколико Звезда изгуби двомеч прије четврте рунде прећи ће у квалификације за Лигу Европе, а директан пласман у Лигу Европе обезбиједиће пласманом у финале квалификација за ЛШ, које почињу 10. јула.

Србија ће имати три представника у квалификацијама за Лигу Европе, а то су Партизан, Спартак и Раднички из Ниша. Сва три српска клуба биће носиоци у првом колу, а од потенцијалних ривала истичу се Широки Бријег (БиХ), Шамрок (Ирска), Милсами (Молдавија), Пјуник (Јерменија), Партизани (Албанија), Вадуз (Лихтенштајн), Будућност (Црна Гора), Ференцварош и Ујпешт (Мађарска). Прве утакмице прве рунде квалификација биће игране 12. јула, а реванши су седам дана касније. Партизан је носилац и у другом колу, док ће Спартак и Раднички у овој рунди изгубити тај статус, што ће за њих представљати пуно тежи посао јер би се већ тад могли састати са тимовима попут Севиље, Зенита или Олимпијакоса. “Црно-бијели” би у другој рунди могли на шкотски Ренџерс, израелски Беитар, Хапоел, шведски Ђургарден, али и клубове из региона, попут Сарајева, Жељезничара, подгоричке Младости, Домжала...

Партизан ће имати статус носиоца све до посљедње рунде квалификација, када би требало да пређе у групу неповлаштених тимова, с тим што би статус носиоца могли задржати и у посљедњој рунди уколико пет тимова са бољим коефицијентом од њиховог испадну у прва два кола.  Уколико се то не би десило “црно-бијели” би се се у четвртој рунди могли састати са сљедећим екипама: Севиља (Шпанија), Зенит (Русија), Бешикташ (Турска), Олимпијакос (Грчка), Спарта (Чешка), Копенхаген (Данска), Брага (Португалија), ПАОК (Грчка), Стеауа (Румунија), Гент и Генк (Холандија), АЗ Алкмар (Холандија), Марибор (Словенија).

Јевтовићу новац није проблем.

Већ шест мјесеци трају најаве да ће се Милан Јевтовић преселити из турске Анталије у Црвену звезду, али посао никако да се озваничи.

- Новац је најмањи проблем, Звезда је сан! То нема цену. Играње у Звезди је нешто што је једном за сва времена. Хоћу да се докажем у свом клубу, да покажем да вредим, да освојим све што се може -  поручио је Јевтовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана