Srpkinje jure bolje mjesto u drugom krugu

Agencije
Srpkinje jure bolje mjesto u drugom krugu

Nant - Rukometašice Srbije igraće večeras protiv Danske (21 čas) posljednju utakmicu prve runde takmičenja na Evropskom prvenstvu u Francuskoj i pokušati da trijumfom prenesu bar dva boda u narednu fazu.

Izabranice Ljubomira Obradovića mogle bi da prenesu i četiri poena ako bi Poljska savladala Švedsku u meču koji će početi od 18 časova. U slučaju remija ili pobjede Švedske u tom susretu, Srbija bi borbu za polufinale započela sa dva boda. Međutim, ukoliko bi i izgubile od Danske, i dalje bi postojala šansa da Srpkinje prenesu dva poena u narednu fazu, ali bi onda Poljska morala da savlada Švedsku sa četiri ili više golova razlike. Tako bi Srpkinje u krugu bile ispred Šveđanki, koje su ih u drugom kolu porazile nakon velike borbe (22:21). Iako su imale četiri gola prednosti na poluvremenu, ishitrene greške i sjajna Filipa Iden na golu, koja je odbranila veliki broj kontranapada, doveli su srpske rukometašice u poziciju da se “vade” u meču protiv Dankinja.

- Moraćemo puno da trčimo nazad, jer Danska gaji sličan stil igre kao Švedska. Sve je otvoreno, još bismo mogli da prenesemo sve četiri boda u glavnu fazu. Veoma je teško kada izgubiš onako kao što smo mi u prošloj utakmici. Šveđanke nas nisu nadigrale, već je naša realizacija bila glavni razlog poraza. Međutim, to ne sme da utiče na nas i sve misli su usmerene ka večerašnjoj utakmici - rekla je srednji bek Srbije Tamara Radojević.

Pored utakmica u grupi A, danas su na programu i mečevi posljednjeg kola u grupi B u kojoj je takođe sve otvoreno. Prvo će rukometašice Rusije od 18 časova dočekati Sloveniju koja je u prva dva kola upisala dva poraza i imaće jako težak zadatak da dođe do bodova spasa protiv Ruskinja. koje su slavile u svoja prva dva meča. Poslije njih na teren će domaćin Francuska i Crna Gora (21 čas), a obje reprezentacije su do sada ostvarile po pobjedu i poraz. 

Grupa A

1. Danska    2        2        0        0        58:50 4

2. Srbija    2        1        0        1        54:48 2

3. Švedska 2        1        0        1        51:51 2

4. Poljska  2        0        0        2        47:61 0

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana