Србијa у 15 минута декласирла Литванију

Срна
Србијa у 15 минута декласирла Литванију

Фудбалери Србије побједили су Литванију резултатом 4:1 у оквиру четвртог кола квалификација за ЕУРО 2020.

Србија је славила побједу на домаћем терену “Рајко Митић” у мечу који је одигран пред празним трибинама, због казне УЕФА.

“Орлови” су дошли до веома важне побједе с обзиром да су у претходном мечу квалификација доживјели дебакл од Украјине и пораз од 5:0.

Селектор Младен Крстајић је на терен извео офанзивну поставу са два нападача, Луком Јовићем и Александром Митровићем, и то му се исплатило већ послије првих 45 минута.

Меч је почео доста “тихо”, без икаквих индикација да ће у првом полувремену пасти три гола, али се све јако брзо промјенило.

Прва велика прилика виђена је у 13. минуту, када је Јовићев шут са неких седам метара од гола одбрањен, али се није дуго чекало и на први гол.

Митровић је искористио велику грешку задње линије одбране гостију и остао сам, један на један, те послао лопту тик уз стативу гола Литванаца.

Србија је наставила да напада и није давала противницима да “дишу”, а Јовић је поново био трагичар промашивши још једну велику шансу – овога пута га је зауставила пречка.

Ипак, доза среће коју су имали Литванци морала је да нестане, а Србија је ријешила питање побједника са два гола у два минута.

Прво је Митровић искористио одличан пас несебичног Тадића, послије ефикасне акције Србије пуне кратких, прецизних пасева, да би се затим нови нападач Реал Мадрида искупио за промашаје и погодио шут са дистанце лијевом ногом.

До краја полувремена изабраници Младена Крстајића имали су још једну прилику, преко Јовића, али Барткус поново био на висини задатка.

Друго полувријеме почело је као и прво. Крстајић није ништа мијењао, а Србија је контролисала ритам и чувала лопту од гостију, али у исто вријеме није стварала шансе.

Све до 67. минута није се десило ништа озбиљније, а тада је, послије једне конфузне ситуације у казненом простору, Лукић напуцао Костића, који је био у офсајду.

Као гром из ведра неба Литванија је успјела да дође до гола. У 71. минуту Митровић није имао среће и нехотице је лопту ударио руком. Судија је донио исправну одлуку, а једанаестерац је реализовао Новиковас.

Селектор Крстајић је реаговао измјеном, убацивши Живковића за Костића, а “орлови” су вратили контролу одмах послије примљеног гола.

Ређали су се напади српске селекције, а у 81. минуту Јовић је по други пут на мечу погодио пречку, а по четврти промашио огромну прилику. Коларов му је послао “хируршки” прецизан пас, али се поново тресао оквир гола, иако се Лука налазио на пар метара од гола.

Крстајић је до краја утакмице убацио и повратника у редове репрезентације Александра Катаија, а управо је играч Чикаго Фајера био асистент ког посљедњег гола на утакмици – упослио је Адема Љајића, који је са пар метара закуцао лопту у мрежу гостију.

Непосредно након гола звијезде Бешикташа швајцарски судија је одсвирао крај.

У наредном колу квалификација Групе Б “орлови” дочекују актуелног шампиона Европе и Лиге нација Португал, 7. септембра, док истог дана у Литванију долази Украјина.

Rezultati by SofaScore

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана