Синиша Саничанин један од најстандарднијих фудбалера Војводине: Столица нас води у Европу

Иван Драгичевић
Синиша Саничанин један од најстандарднијих фудбалера Војводине: Столица нас води у Европу

Приједор - Изузетно турбулентна јесен остала је иза Фудбалског клуба Војводина. Смјене тренера и управа негативно су се одразиле на резултат и атмосферу у тиму, али је Синиша Саничанин био један од ријетких поузданих елемената "старе даме" српског фудбала.

Приједорчанин је био незамјенљиви члан прве поставе код све четворице тренера који су се измијенили од почетка сезоне до посљедњег кола. Невјероватна вртешка одвијала се на стадиону "Карађорђе", а са првим данима одмора стигао је и пети кормилар Илија Столица, који би морао бити дугорочно рјешење.

- Не знам га лично, али сам упознат са његовим радом. Направио је одличан посао са Вождовцем и радујем се сарадњи. Са стручне стране високо котира, одличан је тактичар. На мени је да радим и доказујем се као и раније. Надам се да ће се Столица задржати у Војводини и да заједно можемо до мјеста које води у Европу - рекао је Саничанин за "Глас Српске".

Војводина је тренутно осма и држи посљедњу позицију која води у Лигу за првака. "Лале" су навикнуте на боље резултате, увијек се на њих гледа као на клуб који може да раздвоји "вјечите" ривале, али ова сезона никако није по укусу навијача. Саничанин се по доласку из лучанске Младости издигао из сивила и играма оправдао епитет појачања.

- Дошао сам посљедњег дана прелазног рока и одиграо све утакмице. Задовољан сам са личне стране, јер имам добар статус, али резултати нису по нашој мјери. Турбуленције су обиљежиле јесен, ситуација није била идеална и стремимо бољем. Није лако мијењати тренере, сваки уноси нешто своје, а упркос разним укусима, успио сам да се наметнем. Војводина је велики клуб, проблеми производе разноразне коментаре па се трудим да останем ван тога - додао је Саничанин.

Направио је историјски резултат са Младости, која је изборила излазак у Европу. У тандему са генерацијским другом из Градишке Милошем Шатаром држао је посљедњу линију одбране Лучанаца. Љетос је одлучио да напусти ову екипу, био близу повратка у Борац, али је на крају завршио у Новом Саду.

- Било ми је важно да играм, а обештећење је правило проблем код потенцијалних трансфера. Постојали су преговори са Борцем, али на крају посао није реализован. Иностране понуде такође су биле на столу, али је Младост затегла са обештећењем. Све се поклопило у Војводини, надам се успјешном прољећу - закључио је Саничанин.

Продаја Сергеја

Управа Војводине навија да челници Лација продају Сергеја Милинковић-Савића до краја актуелне сезоне како би од тог трансфера приходовали новац на основу тренинг компензације из ФИФА фонда. Новосађанима припада три одсто па је једноставно рачунати колико би се новца слило у касу овог клуба на основу обештећења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана