Salcburg posljednja prepreka Crvene zvezde na putu do Lige šampiona

Glas Srpske
Salcburg posljednja prepreka Crvene zvezde na putu do Lige šampiona

Beograd - Fudbaleri Crvene zvezde već su napravili veliki posao osiguravši grupnu fazu Lige Evrope, ali za potpuno ispunjenje snova nedostaje im još jedan korak, po pravilu najteži.

Do najvećeg uspjeha u poslijeratnoj istoriji dijeli ih ukupna pobjeda u dvomeču sa Salcburgom, a prvi čin je večeras u Beogradu (21 čas).

Mušema Lige šampiona konačno će se zatresti na “Rajku Mitiću”, ali himnu ovog takmičenja neće pratiti huk 50.000 navijača. UEFA je bila rigorozna i kaznila Zvezdu zbog neprikladnog skandiranja navijača, pa su najvatrenije pristalice pokušale to da nadoknade svojim dolaskom na sinoćnji trening na kojem su napravili odličnu atmosferu. Baš takva je i među igračima koji su uspješno riješili sve zadatke od početka sezone, a na utakmicu sa Salcburgom gledaju kao na nagradu i veliku šansu.

- Jedva čekamo meč. Zvezda dugo nije imala priliku za Ligu šampiona i daćemo sve da stignemo do zajedničkog cilja. Jednom sam igrao pred praznim stadionom i izgubili smo 0:1 od Javora - rekao je kapiten Vujadin Savić.

Ni Salcburg nikada u istoriji nije igrao grupnu fazu Lige šampiona iako je od 2006. godine, kada je klub preuzela kompanija “Red Bul”, imao nekoliko prilika za to. Često su zapinjali na posljednjoj prepreci, a dva puta u nizu bolji od njih bili su hrvatski klubovi Dinamo i Rijeka. Na sudar sa Zvezdom gledaju kao na najveću šansu, što je i realno kada se uzme u obzir sve osim tradicije. Trener Marko Roze ima na raspolaganju igrače sa mnogo internacionalnog iskustva poput Zlatka Junuzovića, a najveća prijetnja za odbranu Zvezde je Izraelac Moanes Dabur.

- Radi se o odličnom napadaču i nadam se da ću izaći kao pobednik - prokomentarisao je Savić.

Idealan rasplet bi bio da Zvezda postigne bar jedan gol, a ne primi nijedan. Trener Vladan Milojević ne zadovoljava se trenutnim rezultatom, iako ima samo riječi hvale na račun rivala.

- Salcburg je napadačka i dobro selektovana ekipa, hajde da vidimo kako ćemo se mi pokazati. Do sada smo primali golove posle grešaka, a Salcburg je dobra ekipa koja ne prašta ništa. Moramo biti koncentrisani svih 90 minuta - rekao je Milojević.

Kao po običaju, on nije htio da priča mnogo o sastavu, ali je nagovijestio mogućnost da debituje Džonatan Kafu. Večeras se igraju još dvije utakmice plej-ofa, a sastaju se Benfika - PAOK i BATE - PSV.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana