Шабанаџовић: Драго ми је да нас људи нису заборавили

Агенције
Шабанаџовић: Драго ми је да нас људи нису заборавили

Чланови чувене генерације Црвене звезде која је прије 27 година постала првак Европе изашли су на терен Маракане уочи синоћње утакмице Лиге шампиона између овог београдског клуба и италијанског Наполија.

Услиједила је ерупција емоција на трибинама, а пред више од 50.000 гледалаца представио се и некадашњи фудбалер Жељезничара Рефик Шабанаџовић.

Заједно са Савичевићем, Михајловићем, Василијевићем, Маровићем, Момчиловићем, тренером Петровићем и осталим играчима који су 1991. године донијели највећи успјех Звезди обишли су почасни круг око стадиона, а аплаузом су их поздравили и Наполијеви навијачи.

“Изузетно ми је драго да нас људи нису заборавили. То је генерација која је уписана златним словима у хисторију Звезде. Видим да они то цијене и поштују. На Маракани се окупило доста играча. Заједно смо аутобусом из хотела стигли на стадион, обишли почасни круг и представили се публици. Лијепо је када видиш да неко цијени оно што си направио. Поготово јер доста гледалаца није било ни рођено када смо 1991. године направили велики успјех. Морам истаћи добру организацију домаћина. Резервисали су нам авионске карте, хотел, пријевоз, оброке... Све је било на врхунском нивоу од почетка до краја”, рекао је Шабанаџовић за портал klix.ba

Некадашњи Жељин дефанзивац је истакао како се од свих играча из чувене генерације највише дружи с Дејаном Савићевићем.

“С њим се најчешће чујем. Наравно и с Робертом Просинечким који нажалост није био синоћ због унапријед договорених обавеза. Он је сада често у Сарајеву па имамо прилику и да се видимо. Разговарао сам и са Синишом Михајловићем којег сам позвао да дође погледати једну од Жељиних утакмица. Ипак, ради се о генерацији која је играла заједно три-четири године. Наравно, сви смо распоређени на различите стране свијета па нам је било занимљиво да се опет видимо и испричамо. Жао ми је што није био Панчев, али и са њим сам се чуо прије неколико мјесеци”, казао је Шабанаџовић.

Легенда југославенског фудбала сматра да је Звезда остварила сјајан резултат против Наполија.

“Гледајући рејтинг Италијана, квалитет њихових играча и одличног тренера, Звезда је остварила одличан резултат. Сједили смо и с њиховим представницима уочи и током меча. Били су препотентни и увјерени да ће у Београду доћи до побједе. Морам истаћи Звездиног голмана који је одбранио неколико добрих удараца, имали су и мало среће те су уз помоћ навијача успјели извући неријешен резутат. То ће им бити добар стимуланс за наредне мечеве. За ову генерацију је ово велики успјех. Наполи је готово увијек други у Италији и они су сигурно очекивали да могу лагано побиједити Звезду. Али када трчиш и бориш се, можеш увијек доћи до доброг резултата. То често говорим и за Жељу приликом гледања утакмица Плавих”, рекао нам је Шабанаџовић, чији син Анел брани боје првог тима екипе с Грбавице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана