Рукометашица Србије Андреа Лекић за “Глас Српске”: Евро станица на путу ка Токију

Никола Лучић
Рукометашица Србије Андреа Лекић за “Глас Српске”: Евро станица на путу ка Токију

БЕОГРАД - Рукометашица у коју српски навијачи годинама уназад полажу највеће наде на великим такмичењима је Андреа Лекић, од које се и на предстојећем Европском првенству у Француској очекује да буде вођа репрезентације Србије.

 

 

 

Прву утакмицу на шампионату Српкиње ће играти у петак против Пољске (18 часова), а у разговору за “Глас Српске” Лекићева је поручила да њене колегинице и она на предстојеће Европско првенство, као и на свако наредно такмичење, гледају као на квалификације за одлазак на Олимпијске игре у Токију 2020.

- Не кријемо да је пласман на Олимпијске игре у Токију наш циљ. То би било идеално и представљало би круну наших каријера. Освајање медаље за своју земљу на Олимпијади је нешто што сања сваки спортиста. Зато је свако такмичење битно и желимо да Европско првенство започнемо на најбољи начин, јер је отварање шампионата најбитније. Пољска је квалитетна екипа и очекујемо неизвестан меч. Оне су у припремном периоду показале да могу играти са свима, годинама не мењају систем. Свесне смо да ће бити тешко, али имамо оптимизам, веру у наше могућности и потребу да остваримо добар резултат - рекла је Лекићева.

Дуго се доводио у питање наступ пивота Драгане Цвијић, која због повреде кољена није наступила на посљедњем припремном турниру у Украјини. На срећу, након прегледа испоставило се да повреда није била озбиљније природе.

- Од великог је значаја што је спремна и биће нам од велике помоћи. У супротном Слађана Поп-Лазић би била превише оптерећена на позицији пивота. Овако, са Драганом у игри то ће бити можда и наша најјача позиција и потпуно друга прича. Велике наде полажемо у њих две - поручила је Лекићева.

Поред Пољске, која би требало да буде најлакши задатак, Србија ће у групи играти још против Шведске и Данске, тимова који гаје типичан скандинавски стил рукомета.

- Најбитније је да им не дозволимо брзу игру, која је њихов заштитни знак. Морамо да играмо дуге и спорије нападе, јер у трци немамо шта да тражимо. Нисмо се превише бавили њима, о томе ћемо размишљати када архивирамо Пољску која је први задатак. Углавном, сматрам да се јако добро познајемо, немају великих тајни и не могу нас превише изненадити. Знам да се од мене највише очекује и свесна сам да треба да повучем екипу, међутим, нисам оптерећена тиме. Битно је да се физички добро осећам. Једна сам од најискуснијих играчица и имам зрелост и искуство са великих такмичења. Првенство дочекујем у доброј форми из Лиге шампиона и једва чекам да почне - закључила је Лекићева.

Европско првенство отвориће вечерас актуелни свјетски шампион и домаћин Француска дуелом против Русије од 21 час.

Распоред Србије

Након прве утакмице на Европском шампионату против Пољске у петак одбојкашице Србије ће у недјељу играти против Шведске (18 часова). Утакмица посљедњег кола против Данске на програму је 4. децембра од 21 час.

 

Група А

1. коло (петак): Србија - Пољска (18), Данска - Шведска (21)

1. Данска

2. Шведска

3. Пољска

4. Србија

 

Група Б

1. коло (вечерас): Француска - Русија (21), петак: Црна Гора - Словенија (21)

1. Француска

2. Русија

3. Црна Гора

4. Словенија

 

Група Ц

1. коло (субота): Мађарска - Холандија (15), Шпанија - Хрватска (18)

1. Мађарска

2. Хрватска

3. Шпанија

4. Холандија

 

Група Д

1. коло (субота): Норвешка - Њемачка (15), Румунија - Чешка (18)

1. Њемачка

2. Норвешка

3. Румунија

4. Чешка

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана