Рукометаши Србије иду на Евро, Зеленовић у финишу срушио Швајцарце!

B92
Рукометаши Србије иду на Евро, Зеленовић у финишу срушио Швајцарце!

Рукометаши Србије пласирали су се на Европско првенство 2020. године.

У сусрету посљедњег шестог кола групе 2, “орлови” су у Новом Саду послије велике драме побједили национални тим Швајцарске са 32:31 (19:17) што је било довољно за пласман на завршни турнир.

Тако ће српска репрезентација играти на турниру као једна од четири најбоље трећепласиране екипе послије квалификационог дијела такмичења, пошто је познато да је турнир проширен на 24 учесника.

Уочи овог сусрета, дигитрон се просто усијао. Србији је да би обезбједила друго мјесто у групи и прошла даље поред првопласиране Хрватске требала побједа од 6 голова разлике, а свака друга побједа је значила улазак у круг са осталим трећепласираним селекцијама.

Испоставило се да су изабраницима селектора Ненада Перуничића остали резултати ишли на руку па ће српски тим у јануару наредне године играти на завршном турниру.

Меч је био врло квалитетан и тек је на истеку 20. минута Србија успјела да изједначи на 13:13, а на полувријеме се отишло предношћу Србије од два гола, 19:17.

Одбранама голмана Иванишевића, те головима Црноглавца и Радивојевића, “орлови” су стекли и три гола предности (23:20), да би потом стигли и дои пет голова вишка.

Међутим, Швајцарци су одиграли снажно у финишу, послије серије од 5:0 стигли до изједначења, па чак и до вођства од 31:30 на три минута прије краја.

Ипак, у финишу препуном драме, у посљедњи минут се ушло при резултату 31:31. Тада је Немања Зеленовић на 21секунди прије краја постигао злата вредан гол, потом се тим Србије одбранио и стигао до тријумфа и пласмана на шампионат континента.

Завршни турнир одиграће се од 10. до 26. јануара 2020. године, а три земље су домаћини, Аустрија, Норвешка и Шведска.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана