Рудар Партизаново загријавање за оно што слиједи

Глас Српске
Рудар Партизаново загријавање за оно што слиједи

Никшић - Утакмицом против Рудара из Пљеваља од 20.15 часова у Никшићу фудбалери Партизана крећу у поход на групну фазу Лиге Европе.

Без Леандра Тавамбе али са новајлијама Рикардом Гомешом и Немањом Николићем “црно-бијели” желе да остваре добар резултат у Никшићу пред реванш у Београду наредне седмице против, објективно гледано, слабијег противника. Када је у питању састав који ће данас истрчати на терен, Мирослав Ђукић не би требало да има дилема када је позиција на голу у питању, пошто се Владимир Стојковић вратио у екипу након Свјетског првенства. Међутим, различитих опција Ђукић има у одбрани и у везном реду. С обзиром на то да према посљедњим информацијама искусни штопер Милан Митровић неће бити у конкуренцији за меч, утисак је да се отвара простор за Шпанца Марка Валијентеа, који би могао од првог минута да заигра у тандему са младим Светозаром Марковићем. Мјесто уз лијеву аут линију требало би да заузме откровење припрема, млади Златан Шеховић, а на десној страни Мирослав Вулићевић више није тако сигуран за мјесто у тиму, послије доласка Румуна Габријела Енакеа. Ипак, питање је колико је новајлија спреман, с обзиром на то да је током припрема у Словенији имао проблема са повредом. У везном реду су сигурни Саша Здјелар и Данило Пантић, уз Сејдуба Суму који је показао напредак на припремама, док, у зависности од Ђукићевих тактичких замисли, на позицији задњег везног можемо да очекујемо још и Марка Јевтовића. С обзиром на одлазак Тавамбе у нападу не би требало да буде дилема па су новајлије Рикардо и Николић најреалнија опција.

Фудбалери Партизана не бјеже од улоге фаворита у предстојећем двомечу, али Зоран Тошић поручује да екипа мора дати максимум уколико жели доћи у позицију да понови успјехе из прошле сезоне, када су играли шеснаестину финала Лиге Европе.

- Имали смо добре припреме, одиграли смо неколико контролних утакмица. Мислим да ће и ове две утакмице против Рудара послужити првенствено да се још боље уиграмо и упознамо, с обзиром на то да имамо неколико нових играча. Сматрам да Партизан иде добрим путем, да смо довели добра појачања и очекујем да будемо успешни минимум као и прошле сезоне - рекао је Тошић.

Оптимиста пред меч у Никшићу је и Данило Пантић, који је недавно продужио уговор са Челзијем и тако остао посуђен у Партизану још годину.

- За нас је ова утакмица најбитнија. Све мисли су усмерене ка њој. Не бих потцењивао никога, чека нас утакмица у којој морамо да дамо максимум да бисмо остварили позитиван резултат и да бисмо могли лакше да играмо у Београду - рекао је Пантић.

Своје прве утакмице у другом по јачини европском клупском такмичењу данас ће одиграти и преостала два српска представника. Спартак из Суботице на свом терену дочекује мало познату екипу Колерајна из Сјеверне Ирске (20:15), док ће Раднички из Ниша од 21 час на “Чаиру” дочекати састав Гзира јунајтеда са Малте, у свом првом наступу на европској сцени након 35 година.

Крећу Жељезничар и Широки Бријег

Представници БиХ у квалификацијама за Лигу Европе Жељезничар и Широки Бријег данас ће одиграти своје прве утакмице у овом такмичењу. Први ће на терен фудбалери Жељезничара, пошто од 18 часова гостују естонском представнику Нарви у Талину. Два сата касније Широки ће на “Пецари” угостити екипу Домжала.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана