Promjena kapitena u reprezentaciji Srbije ne remeti atmosferu

Glas Srpske
Promjena kapitena u reprezentaciji Srbije ne remeti atmosferu

Stara Pazova - Iznenadna promjena kapitena reprezentacije Srbije neće poremetiti atmosferu u timu, barem tako tvrde igrači koji se spremaju za prijateljske utakmice sa Marokom i Nigerijom.

Novi selektor "orlova" Mladen Krstajić otkrio je da će od sada selekciju predvoditi Aleksandar Kolarov i Nemanja Matić, za razliku od prošlih nekoliko godina kada je to radio Branislav Ivanović. Iako mnogima nije jasno zašto je ovo urađeno i pribojavaju se kako će to uticati na tim uoči nastupa na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, igrači tvrde da će sve biti kako treba.

- Atmosfera u ekipi je kao i uvek odlična. Promena kapitena ne utiče na nas i ne menja odnose u ekipi - kazao je jedan od najboljih igrača reprezentacije Dušan Tadić.

Isto misli i prvi strijelac "orlova" iz nedavnih kvalifikacija Aleksandar Mitorvić, koji blista otkako je došao u Fulam na pozajmicu iz Njukasla gdje nije imao priliku da igra.

- Poštujem odluku selektora o promeni kapitena. Kolarov je uz Matića i Ivanovića najveće ime u našoj reprezentaciji. Spremamo se najbolje moguće za mečeve koje ćemo iskoristiti da popravimo taktičke detalje jer u tom delu postoji prostor za napredak. Imam dobru saradnju sa Tadićem i nije mi teško postizati golove - istakao je Mitrović.

On je bio član mlade selekcije koja je postala šampion Evrope 2013. godine u Litvaniji, a kasnije je dosta igrača iz te generacije došlo i do svjetske krune na Novom Zelandu.

- Zlatni "orlići" mogu da pomognu mnogo i mislim da će u tome uspeti jer će biti oslonac reprezentacije. Nadam se da će prevazići igra u klubovima jer cela nacija ulaže mnogo nade u njih i mislim da će oni to opravdati - dodao je Mitrović.

Oni će novu priliku za dokazivanje imati u naredne dvije prijateljske utakmice. Prva je na programu u petak protiv Maroka u Torinu, dok će četiri dana kasnije rival u Londonu biti Nigerija.

Borba za mjesto u timu

Aleksandar Mitrović nije bio u dobroj formi na početku ove sezone, pošto je uglavnom grijao klupu Njukasla. Tada je postojala šansa da izgubi mjesto u prvih 11 reprezentacije, ali je prelaskom u Fulam napravio odličan posao i vratio se postizanju golova.

- Imam dobru konkurenciju na svojoj poziciji i nijednog trenutka nisam razmišljao da li ću morati da igram. Svako okupljanje je borba za mesto na mojoj poziciji, a na selektoru je da odluči ko će igrati - smatra Mitrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana