Претреси у Београду и Нишу у вези са малверзацијама белгијских клубова

Срна
Претреси у Београду и Нишу у вези са малверзацијама белгијских клубова

Београд - У претресима на шест локација у Београду и Нишу пронађено је 800.000 евра у оквиру полицијске акције поводом малверзација у вези са трансфером играча у белгијским клубовима.

Новац, који потиче од извршења ових кривичних дјела, осумњичени су покушали да оперу на територији Србије, саопштено је из Тужилаштва за организовани криминал Србије.


У саопштењу се наводи да је у просторијама Тужилаштва у току саслушање осумњичених, али није прецизирано о колико њих је ријеч, нити је наведен њихов идентитет.

Полицијска акција у Србији извршена је због сумње да су српски држављани умијешани у прање новца незаконито стеченог малверзацијама у белгијским фудбалским клубовима.

У саопштењу се напомиње да је Тужилаштво за организовани криминал Србије у сарадњи са Безбедносно-информативном агенцијом и Службом за борбу против организованог криминала извело заједничку акцију са белгијским, француским, луксембуршким, кипарским, македонским и црногорским правосудним органима.

У тој акцији ухапшени су тренер Фудбалског клуба "Бриж" из истоименог града у Белгији, двојица белгијских фудбалских судија, те неколико фудбалских менаџера најпознатијих клубова из белгијске прве лиге.

У Белгији је акција спроведена поводом малверзација у вези са трансфером играча у фудбалским клубовима, међу којима су "Бриж", "Андерлехт", "Локерен" и "Гент".

Претресене су просторије 10 фудбалских клубова у Белгији, и то на укупно 57 локација.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана