Посљедњи корак Партизана на путу до европске јесени

Глас Српске
Посљедњи корак Партизана на путу до европске јесени

Истанбул - Прилику да се другу сезону заредом пласирају у групну фазу Лиге Европе фудбалери Партизана имаће вечерас против Бешикташа у Истанбулу од 20 часова.

Иако остаје жал за примљеним голом у првој утакмици “црно-бијели” имају реалну шансу да се пласирају у групну фазу другог по јачини европског клупског такмичења. Тренер Партизана Зоран Мирковић неће у реваншу моћи да рачуна на црногорске репрезентативце Марка Јанковића и Небојшу Косовића, због повреде задње ложе, односно жутих картона. Међутим, добра вијест је повратак у тим Златана Шеховића који је био одсутан због повреде.

- Играмо против велике екипе, не знам да ли је добра ствар то што Бешикташ у последње време бележи лоше резултате. Играмо без Јанковића и Косовића, недостајаће нам, али кога нема без њега се мора. Тражићемо своју шансу. Треба да будемо одговорни, дисциплиновани, да играмо брзо - рекао је Мирковић.

Стратег “парног ваљка” вјерује да ће традиција бити настављена и да ће Партизан, након још једног европског гостовања, изборити групну фазу такмичења под окриљем УЕФА.

- Традиција је да пролазимо кад играмо у гостима па да онда не рушимо традицију. Немир у њиховим редовима може да буде наша шанса, али не мора да значи. Више се фокусирам на своју екипу. Знам шта нас очекује, јак противник и јака атмосфера - додао је Мирковић.

Оптимиста пред вечерашњу утакмицу је и тренер Бешикташа Шенол Гунеш који ће за разлику од првог меча моћи да рачуна на Алвара Негреда.

- Изаћи ћемо пред наше навијаче као да је први меч, тражићемо гол у раној фази утакмице како би притисак пребацили на противника. Ако погледамо резултат првог меча (1:1) у предности смо. Ипак, утакмици приступамо без освртања на први меч. Најмањи тренутак деконцентрације може да нас стави у неповољан положај - рекао је Гунеш.

Сума пред одласком

Иако се нашао на списку за вечерашњу утакмицу Сејдуба Сума на прагу је одласка из Хумске. Наиме, омалени Гвинејац није у првом плану код новог тренера Зорана Мирковића и управа ће покушати да га прода или у крајњем случају позајми неком иностраном клубу до краја љетног прелазног рока.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана