Порука Љубинка Друловића челницима ФСС: Погледајте се у очи за добробит фудбала

Душан Репија
Порука Љубинка Друловића челницима ФСС: Погледајте се у очи за добробит фудбала

Бањалука - Кренули су са великим очекивањима и ауром побједника, а вратили се као покисли, без бодова, са десет голова у мрежи и само једним постигнутим.

То је у најкраћем биланс младе репрезентације Србије, која је неславно завршила учешће на Европском првенству и поништила све добро што је радила у претходном периоду. Послије битке увијек је лако бити генерал, али је дефинитивно јасно да у српском репрезентативном фудбалу нешто не штима, односно да играчи не пружају игру у складу са квалитетом који посједују. Један од оних који је добро упућен у проблематику и који је и сам био селектор како селекције до 19 година, тако и сениорске, као вршилац дужности јесте Љубинко Друловић. Садашњи селектор олимпијске репрезентације Узбекистана у само неколико ријечи погодио је срж проблема.

- Мислим да би људи који воде савез требало да се погледају у очи уколико желе добро фудбалу. Много је промена, а свака је врло болна. Најбољу репрезентацију водило је десет селектора у последњих десет година, не постоји континуитет... Нормално је да сваки селектор кад дође покуша да уради нешто своје, али је проблем што се код нас често мењају. Жао ми је што ће овим момцима бити пришивен ореол губитника, имали су велику шансу, али једноставно ништа није функционисало - рекао је Друловић за “Глас Српске”.

Неке од њих је тренирао, а све их прилично добро познаје и тврди да имају квалитет. Само је питање зашто ништа од тог квалитета нисмо видјели у Трсту.

- Пресекао нас је тај меч против Аустрије, а касније је тешко било поправити ствари. Да бисте били конкурентни најбољима, морате да имате жељу, вољу, дисциплину и тактичку обученост. Видели сте како Немци играју, нисмо имали никакве шансе, а и Данци су играли слично - рекао је Друловић.

Осим голмана Бориса Радуновића, ниједан други играч није заслужио пролазну оцјену, баш као ни селектор Горан Ђоровић.

- Подбацили су сви јер на папиру имамо врхунску екипу. Много је утицала и чињеница да доста момака нису стандардни у својим тимовима. Ово им је била шанса да се покажу, а олако су је пропустили - закључио је Друловић.

Ужива у Узбекистану

Друловића у јануару очекују квалификације за Олимпијске игре са селекцијом Узбекистана, а циљ је бити међу најбоље четири азијске репрезентације.

- Биће тешко, али имамо шансе. Недавно смо два пута добили Египат и баш сам задовољан како све изгледа. Имам и одличну сарадњу са селектором А тима Ектором Купером и за сада уживам у послу - рекао је Друловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана