Partizan spreman za uspjeh protiv Plzenja: Neka Vrba bude žalostan na kraju

Priredio: Ivan Dragičević
Partizan spreman za uspjeh protiv Plzenja: Neka Vrba bude žalostan na kraju

Beograd - Istorija evropskih duela sa češkim klubovima pokazuje da Partizan umije da igra protiv ekipa iz ove zemlje pa "crno-bijeli" nastavak tradicije dobrih rezultata traže protiv Plzenja (21.05 časova) u šesnaestini finala Lige Evrope.

U Humsku stiže najbolja češka ekipa posljednje decenije. Plzenj je već sada osigurao titulu stekavši ogromnu prednost nad rivalima. Posljednji poraz u nacionalnom prvenstvu ekipa Pavela Vrbe doživjela je krajem aprila prošle godine kada je bolja bila praška Sparta i već 20 utakmica niko nije ugrozio Partizanovog rivala. Vrba odrađuje drugi mandat na klupi Plzenja, između dva angažmana vodio je reprezentaciju Češke. Domaći igrači čine okosnicu ekipe koju odlikuje disciplina u igri, čvrstina i kompaktnost. Česi nisu bili aktivni u prelaznom roku, najopasniji igrači su Jakub Reniček i Daniel Kolar pa će posebna pažnja Partizanove odbrane biti na njima. Neočekivan maler zadesio je srpskog šampiona pošto Saša Zdjelar, kao projektovana zamjena Evertona Luiza, zbog povrede primicača propušta ovaj duel, a njegovo mjesto u veznom redu vjerovatno će zauzeti Marko Jevtović. Trener Miroslav Đukić respektuje rivala, ali ne odustaje od svojih napadačkih principa.

- Svejedno je gde igramo, nismo menjali stil ni u jednoj prethodnoj utakmici, pa ćemo tražiti trijumf i ovde i u Češkoj. Verujem u svoju ekipu, očekujem čvrst meč i da prođemo u osminu finala. Ulazimo bez straha, važno je da večeras ne primimo gol - rekao je Đukić.

Odličan utisak na pripremama ostavio je mladi Armin Đerlek, u drugom dijelu sezone sigurno će dobiti priliku u Superligi Srbije, ali nije licenciran za meč sa Česima. Zbog kartona utakmicu propušta lijevi bek Nemanja G. Miletić pa će u vatru novajlija Slobodan Urošević. Zvanični debi u ovako važnoj utakmici imaće Đorđe Ivanović, namijenjena mu je uloga plejmejkera iza Leandrea Tavambe. Posljednju takmičarsku utakmicu Partizana, "vječiti" derbi protiv Crvene zvezde, obilježili su veliki neredi navijača. U posljednje vrijeme suprotstavljene frakcije podijelile su se na tribinama i postoji bojazan od novih problema što bi bilo pogubno za evropsku budućnost Partizana. Zato svi zajedno iz Humske apeluju na jedinstvo i fer navijanje kako bi "crno-bijeli" došli do trijumfa i prošli u osminu finala čime bi ponovo uspjeh iz 2005. godine. Đukić je na pripremama imao priliku da spremi ekipu za Plzenj, jer je izabrao protivnike sličnog stila. Gosti su dobro upoznati sa kvalitetom Partizana i nisu krili uzbuđenje zbog igranja u odličnoj atmosferi.

- Jedva čekamo da istrčimo na teren i zaigramo u ambijentu koji prave njihovi navijači. Ne smijemo da se nadigravamo sa Partizanom, ima brze igrače po bokovima. Tražićemo gol, ali nećemo da srljamo - rekao je defanzivac Plzenja Lukas Hejda.

Postave

Partizan

Stojković

Vulićević

N. R. Miletić

Mitrović

Urošević

Jevtović

Pantić

Tošić

Janković

Ivanović

Tavamba

Plzenj

Hruška

Hejda

Hubnik

Limberski

Režnik

Horava

Hrosovski

Kolar

Kopic

Petržela

Krmenčik

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana