Партизан спреман за успјех против Плзења: Нека Врба буде жалостан на крају

Приредио: Иван Драгичевић
Партизан спреман за успјех против Плзења: Нека Врба буде жалостан на крају

Београд - Историја европских дуела са чешким клубовима показује да Партизан умије да игра против екипа из ове земље па "црно-бијели" наставак традиције добрих резултата траже против Плзења (21.05 часова) у шеснаестини финала Лиге Европе.

У Хумску стиже најбоља чешка екипа посљедње деценије. Плзењ је већ сада осигурао титулу стекавши огромну предност над ривалима. Посљедњи пораз у националном првенству екипа Павела Врбе доживјела је крајем априла прошле године када је боља била прашка Спарта и већ 20 утакмица нико није угрозио Партизановог ривала. Врба одрађује други мандат на клупи Плзења, између два ангажмана водио је репрезентацију Чешке. Домаћи играчи чине окосницу екипе коју одликује дисциплина у игри, чврстина и компактност. Чеси нису били активни у прелазном року, најопаснији играчи су Јакуб Реничек и Даниел Колар па ће посебна пажња Партизанове одбране бити на њима. Неочекиван малер задесио је српског шампиона пошто Саша Здјелар, као пројектована замјена Евертона Луиза, због повреде примицача пропушта овај дуел, а његово мјесто у везном реду вјероватно ће заузети Марко Јевтовић. Тренер Мирослав Ђукић респектује ривала, али не одустаје од својих нападачких принципа.

- Свеједно је где играмо, нисмо мењали стил ни у једној претходној утакмици, па ћемо тражити тријумф и овде и у Чешкој. Верујем у своју екипу, очекујем чврст меч и да прођемо у осмину финала. Улазимо без страха, важно је да вечерас не примимо гол - рекао је Ђукић.

Одличан утисак на припремама оставио је млади Армин Ђерлек, у другом дијелу сезоне сигурно ће добити прилику у Суперлиги Србије, али није лиценциран за меч са Чесима. Због картона утакмицу пропушта лијеви бек Немања Г. Милетић па ће у ватру новајлија Слободан Урошевић. Званични деби у овако важној утакмици имаће Ђорђе Ивановић, намијењена му је улога плејмејкера иза Леандреа Тавамбе. Посљедњу такмичарску утакмицу Партизана, "вјечити" дерби против Црвене звезде, обиљежили су велики нереди навијача. У посљедње вријеме супротстављене фракције подијелиле су се на трибинама и постоји бојазан од нових проблема што би било погубно за европску будућност Партизана. Зато сви заједно из Хумске апелују на јединство и фер навијање како би "црно-бијели" дошли до тријумфа и прошли у осмину финала чиме би поново успјех из 2005. године. Ђукић је на припремама имао прилику да спреми екипу за Плзењ, јер је изабрао противнике сличног стила. Гости су добро упознати са квалитетом Партизана и нису крили узбуђење због играња у одличној атмосфери.

- Једва чекамо да истрчимо на терен и заиграмо у амбијенту који праве њихови навијачи. Не смијемо да се надигравамо са Партизаном, има брзе играче по боковима. Тражићемо гол, али нећемо да срљамо - рекао је дефанзивац Плзења Лукас Хејда.

Поставе

Партизан

Стојковић

Вулићевић

Н. Р. Милетић

Митровић

Урошевић

Јевтовић

Пантић

Тошић

Јанковић

Ивановић

Тавамба

Плзењ

Хрушка

Хејда

Хубник

Лимберски

Режник

Хорава

Хросовски

Колар

Копиц

Петржела

Крменчик

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана