Otkazana utakmica sa selekcijom /samoproglašenog/ Kosova

Srna
Otkazana utakmica sa selekcijom /samoproglašenog/ Kosova

Beograd - Utakmica ženske juniorske reprezentacije Srbije i selekcije samoproglašenog Kosova neće biti danas odigrana u Kovilovu iz bezbjednosnih razloga, odlučio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

Stefanović je rekao da je on donio odluku da otkaže turnir, da se konsultovao sa Ministarstvom sporta i obavijestio premijera Anu Brnabić i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.


On je rekao da je policija mogla da obezbijedi da bude odigrana ta utakmica, čiji je početak bez himni i nacionalnih obilježja bio najavljen za 16.00 časova

"Ali, šta bi bila cena? Sukobi našeg naroda i policije zbog stvari u koju ne verujemo, suprotna našim interesima. Zato nismo spremni da policija tuče ljude kako bi se održala utakmica, koja je suprotna svim našim stavovima", izjavio je Stefanović za Tanjug.

Iako je prvobitno objavljeno da je Vlada Srbije otkazala utakmicu, za B92.net potvrđeno je da to nije bila odluka Vlade.

Odluka o zabrani odigravanja utakmice došla je nekoliko sati nakon što su navijači najavili dolazak ispred Sportskog centra u Kovilovu.

Grupa navijača i noćas je bila u Kovilovu, gdje je uz bakljadu i srpske zastave pjevala patriotske pjesme.

Srbija je domaćin kvalifikacione grupe u kojoj su još Norveška i Slovačka, a prvobitno je trebalo da se mečevi igraju u Kragujevcu.

Rukometni savez Srbije /RSS/ je to promijenio zbog velikog nezadovoljstva javnosti odlukom da se ne koriste nacionalna obilježja.

RSS će, kao organizator turnira, snositi posljedice zbog neodigravanja duela, a "Blic" je objavio da će Evropska kuća rukometa novčano kazniti RSS, dok će juniorska reprezentacija Srbije vjerovatno biti diskvalifikovana iz kvalifikacija za planetarni šampionat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana