Отказана утакмица са селекцијом /самопроглашеног/ Косова

Срна
Отказана утакмица са селекцијом /самопроглашеног/ Косова

Београд - Утакмица женске јуниорске репрезентације Србије и селекције самопроглашеног Косова неће бити данас одиграна у Ковилову из безбједносних разлога, одлучио је министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић.

Стефановић је рекао да је он донио одлуку да откаже турнир, да се консултовао са Министарством спорта и обавијестио премијера Ану Брнабић и предсједника Србије Александра Вучића.


Он је рекао да је полиција могла да обезбиједи да буде одиграна та утакмица, чији је почетак без химни и националних обиљежја био најављен за 16.00 часова

"Али, шта би била цена? Сукоби нашег народа и полиције због ствари у коју не верујемо, супротна нашим интересима. Зато нисмо спремни да полиција туче људе како би се одржала утакмица, која је супротна свим нашим ставовима", изјавио је Стефановић за Тањуг.

Иако је првобитно објављено да је Влада Србије отказала утакмицу, за Б92.нет потврђено је да то није била одлука Владе.

Одлука о забрани одигравања утакмице дошла је неколико сати након што су навијачи најавили долазак испред Спортског центра у Ковилову.

Група навијача и ноћас је била у Ковилову, гдје је уз бакљаду и српске заставе пјевала патриотске пјесме.

Србија је домаћин квалификационе групе у којој су још Норвешка и Словачка, а првобитно је требало да се мечеви играју у Крагујевцу.

Рукометни савез Србије /РСС/ је то промијенио због великог незадовољства јавности одлуком да се не користе национална обиљежја.

РСС ће, као организатор турнира, сносити посљедице због неодигравања дуела, а "Блиц" је објавио да ће Европска кућа рукомета новчано казнити РСС, док ће јуниорска репрезентација Србије вјероватно бити дисквалификована из квалификација за планетарни шампионат.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана