“Орлови” сами кроје своју судбину

Срна
“Орлови” сами кроје своју судбину

Београд - Побједом против Литваније фудбалска репрезентација Србије дефинитивно ће изборити пласман у виши ранг Лиге нација, док има још комбинација како може до првог мјеста на табели.

Побједа против Црне Горе (2:1) довела је на корак од првог мјеста, а меч против Литваније, који је на програму сутра од 20.45 часова, неће имати резултатски значај уколико Румунија у гостима не побиједи Црну Гору, па је јасно да су “орлови” у одличној позицији. Селектор српског тима Младен Крстајић рекао је да његова екипа не треба да размишља ни о једној другој репрезентацији већ да се фокусира на своју игру.

- Најбоља смо репрезентација у овој групи, уз дужно поштовање према Румунији и Црној Гори. Знамо како да се поставимо против Литваније и не занима нас ништа друго осим победе. Не сме да нам се понови пад у игри, као што је то био случај против Црне Горе у другом полувремену. То је нешто што не може да се толерише, ма колико били свесни чињенице да је наша репрезентација у стварању. Неки играчи једноставно прелако схватају своје задатке и то мора да се промени - поручио је Крстајић.

Биће занимљиво видјети хоће ли српски селектор против Литваније коначно започети утакмицу са два нападача. Лука Јовић добио је само седам минута против Црне Горе док Александар Пријовић није улазио у игру, иако је Крстајић најављивао могућу промјену формације. С обзиром на то да је Литванија са пет пораза посљедња у групи, тешко да ће у скорије вријеме бити боља прилика за игру са два шпица. Замјеник капитена Немања Матић рекао је да је Србија на правом путу и да је јасно шта је циљ “орлова” у предстојећој утакмици на стадиону Партизана.

- Идемо по сигурно прво место против Литваније и мислим да ће меч бити сличан оном са Црном Гором. Литванија сигурно неће доћи да изгуби, али смо ипак фаворити, као што смо били и пре почетка такмичења. Генерално, мислим да публика може да буде задовољна игром Србије, као и нашом борбеношћу - рекао је Матић.

Везни фудбалер Ајакса Душан Тадић сагласан је са звијездом Манчестер јунајтеда и одлучан да помогне саиграчима како би савладали и посљедњу препреку ка крајњем циљу.

- Овај тим има квалитет и велики део посла је завршен. Најквалитетнији смо у овој групи и то смо знали од самог почетка. Морамо да будемо први у групи и верујем да ће тако и бити. Још  има доста ствари да исправимо, али има и позитивних елемената у игри које ћемо покушати да применимо у уторак - изјавио је Тадић.

Дуела са Литванијом дотакао се и рекордер по броју наступа за репрезентацију Србије (103), Дејан Станковић који је поручио да ће се наћи на трибинама стадиона у Хумској како би пружио подршку “орловима”.

- Против Црне Горе уписана су можда и три најважнија бода и сада нам остаје још победа над Литванијом да бисмо могли да кажемо да су момци испунили циљ. Оно што је од пресудног значаја је да сви заједно пружимо подршку Крстајићевим момцима. Сматрам да смо у суботу могли да постигнемо и више од три гола, али се надам да ће нишанске справе прорадити у уторак - поручио је Станковић.

Група 4, Лига Ц

1. Србија    5        3        2        0        7:3     11

2. Румунија         5        2        3        0        7:3     9

3. Црна Гора       5        2        1        2        7:5     7

4. Литванија        5        0        0        5        2:12   0

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана