“Орлови” лете у Задар

Агенције
“Орлови” лете у Задар

Београд - Рукометаши Србије гостоваће у Хрватској у четвртом колу квалификација за Европско првенство након што су с истим противником ремизирали (25:25) на свом паркету.

Меч у Задру на распореду је у недјељу од 20.30 часова, а “орловима” је потребна побједа да би остали у игри за друго мјесто са Швајцарском. Пред девет хиљада навијача у београдској “Арени” домаћи су имали прилику за тријумф, али је млади Лазар Кукић погријешио у посљедњем нападу и прилика за три бода отишла је у неповрат.

- Бод је веома добар, али ми је криво што је пропуштена шанса за победу. Не могу ништа да замерим играчима, имали су огроман мотив, показали смо карактер, мотив, срце... Ипак, и даље имамо дозиран квалитет, морамо да растемо. Само треба да верујемо, има места за напредак - рекао је селектор Србије Ненад Перуничић.

Србија држи треће мјесто на табели група два иза Хрватске (5) и Швајцарске (4), а испред Белгије (1).

- Да сам пласман ставио као приоритет, вероватно 70 одсто ових момака не би било у репрезентацији. Позвао бих све оне који су ту били десет година. Ипак, не признајем ником да има већу жељу од мене за победу - казао је Перуничић.

Замјерио је Кукићу што се у посљедњем нападу није држао његових упутстава.

- Јако је тешко реаговати када је врућа глава момка који сазрева. Верујем му, можда претерујем, и сматрам да може да буде класа. Не могу да кажем да је недисциплина или намера, у том тренутку је видео шансу... Морамо да будемо мирнији - истакао је Перуничић.

Још једном се дотакао чињенице да је премјештено мјесто одигравања из хале “Александар Николић” у “Арену”.

- Дошло је 9.000 гледалаца, можда из ината или зато што је слободан улаз. Мирне главе морам о томе да говорим. Освајач сам медаље и бивши репрезентативац, причам са личне стране, осетио сам се непожељним. Волео бих да неке ствари не утичу на мене, али је јаче од мене - рекао је Перуничић.

Кукић је са Живаном Пешићем и Вањом Илићем дао пет голова.

- Меч је био веома јак, квалитетан и борбен. У неколико наврата смо имали прилику да се “одлепимо” на три разлике и зато ми је жао. Ипак, млада смо екипа и постоји велики простор за напредак - рекао је Пешић.

Спорт без политике

Селектор Хрватске Лино Червар био је задовољан атмосфером у “Арени” током утакмице.

- Била је тешка, добра и врло неизвјесна утакмица. Када се све узме у обзир, неријешен резултат је најпоштенији. Оно што ми се допало јесте да су, у поплави разних прича и догађаја на нашим просторима, играчи показали пристојно, људско понашање. Али, они су пријатељи и ван терена. Публика је то прихватила, играло се у нормалној, пријатељској атмосфери. Показало се да се спорт може играти у нормалним условима, без политике - нагласио је Червар.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана