“Орлови” јуре двије побједе за прво мјесто

Глас Српске
“Орлови” јуре двије побједе за прво мјесто

Нови Сад - Побједе у преостале двије утакмице квалификација за Свјетско првенство донијеће Србији прво мјесто у групи, а први испит имаће сутра од 17 часова против Грузије у Тбилисију, док ће Њемачку угостити три дана касније у Новом Саду.

“Орлови” имају скор 3/1 и једини пораз доживјели су од “панцера”, док је селектор српског тима Александар Ђорђевић за ову акцију одабрао 14 кошаркаша, међу којима нема Дејана Давидовца и Алексе Раданова.

- Давидовца смо пустили раније јер вуче проблеме с упалом тетива. Битно је да то санира следећи месец и буде спреман за Кину, где имамо два турнира, на којима ће играти Б репрезентација, играчи које желимо да проверимо и укључимо у систем. У интересу нам је да нам се тада прикључи и занимљив је да покрије позиције 3-4. Раданов је прикључен младој репрезентацији - рекао је Ђорђевић.

Током припрема у Новом Саду одиграли су двије контролне утакмице против Ирана, иза затворених врата, док играчи нису стизали у исто вријеме.

- Сви играчи дају све о себе, радна атмосфера је изузетна, схватили су да само тим приступом можемо да дођемо до победа. Грузија је јако битна утакмица и биће посебно тешко с обзиром на састав и противника који ће желети победу и против нас и против Аустрије. Шенгелија има изузетну сезону иза себе, има ту и осталих који су добри. Немачка са великим ентузијазмом игра, долази само без Тајса. Жал са моје стране што не можемо на паркет да пошаљемо све најбоље играче. Али, они који могу и хоће су оних 12 који ће играти и тако приступамо свему - казао је Ђорђевић.

Постоје проблеми са повредама, код Јеловца и Гагића је проблем скочни зглоб.

- Јеловац се повредио у среду навече и надам се да није озбиљно јер је изузетно битан шраф нашег механизма. Игра на позицији крилног центра и може физички да одговори играчима попут Шенгелије и Бенцинга, који су доминантни код ривала. Гагића такође мучи скочни зглоб. Није одрадио тренинг после меча с Ираном. Милутинов има мали проблем који је добио на утакмици. Имао је добру сезону, али и проблеме с упаљеним коленом. Дошао је са пуно воље и ентузијазма. Добро тренира, играо је против Ирана, чека га меч у Новом Саду и биће му то додатни мотив - истакао је Ђорђевић.

Добра вијест за њега је повратак у екипу Бобана Марјановића.

- Моћи ћемо да рачунамо на Марјановића. Вратио се 24. и од 25. је у тренажном процесу. Фале му утакмице и такмичарска форма. С обзиром на специфичност његове сезоне и улоге, не верујем да је у максималној форми, али знамо да ће дати све од себе. На нама је да видимо колико ће ти параметри и захтеви бити добри. Физички је на завидном нивоу - додао је Ђорђевић.

Кошаркаши

Србију ће у наредне двије утакмице представљати сљедећи играчи: Марко Симоновић, Драган Милосављевић, Немања Недовић, Никола Милутинов, Бобан Марјановић, Василије Мицић, Ђорђе Гагић, Стеван Јеловац, Стефан Пено, Алекса Аврамовић, Илија Ђоковић, Дејан Тодоровић, Огњен Добрић и Никола Јовановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана