“Orlovi” igraju za prvo mjesto i novac

Srna
“Orlovi” igraju za prvo mjesto i novac

Beograd - Sve dobro što su fudbaleri Srbije uradili u dosadašnjem toku Lige nacija moglo bi pasti u vodu ukoliko u utorak (20.45 časova) ne savladaju Litvaniju u posljednjoj utakmici grupne faze.

“Orlovi” su u poziciji da sami kreiraju svoju sudbinu i pobjedom naprave više korisnih stvari. Pored prvog mjesta i plasmana u B diviziju, Srbija će biti u prilici da igra završnicu Lige C i tako dođe do plasmana na Evropsko prvenstvo, u slučaju da to ne učini kroz kvalifikacije. Još jedan razlog zbog kojeg je pobjeda nad Litvanijom “pod obavezno” je finansijske prirode. Fudbalski Savez Srbije dobio je na ime učešća u Ligi nacija 1.125.000 evra, a još toliko će se sliti u kasu ukoliko “orlovi” osvoje prvo mjesto u svojoj grupi. Plasman u višu ligu donijeće u narednom takmičarskom ciklusu duele sa dosta ozbiljnijim rivalima, a neki od potencijalnih su Njemačka, Island, Poljska i Hrvatska.

Osim toga što navijači očekuju sigurnu pobjedu, javnost želi da selektor Mladen Krstajić konačno započne utakmicu sa dva napadača, a trenutno prvi strijelac Bundeslige Luka Jović i napadač PAOK-a Aleksandar Prijović čekaju kao zapete puške.

Fudbaleri BiH ranije su obezbijedili ulazak u A diviziju i to bez poraza. Ipak, prvi neuspjeh doživjeli su u prijateljskom meču sa Španijom (0:1), što je inače i prvi poraz Roberta Prosinečkog u devetom meču na klupi BiH.

Liga C, grupa 4

1. Srbija    5        3        2        0        7:3     11

2. Rumunija         5        2        3        0        7:3     9

3. Crna Gora       5        2        1        2        7:5     7

4. Litvanija 5     0        0        5        2:12   0

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana