Новака избацио 72. играч свијета

Агенције
Новака избацио 72. играч свијета

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић завршио је учешће на Ролан Гаросу у четвртфиналу, пошто је у трилеру изгубио од Италијана Марка Чекината.

Ђоковић је одиграо меч са много осцилација, мучиле су га и повреде, па је доживио пораз од тренутно 72. играча на АТП листи – 6:3, 7:6 (7-4), 1:6, 7:6 (13-11).

Новак на тај начин није успио да се пласира у девето полуфинале у Паризу, док је Италијан наставио турнир каријере и у борби за финале ће играти са Домиником Тимом.

Аустријанац је претходно искористио повреду Александера Зверева и чињеницу да је противник играо три меча у пет сетова, лако побједио и биће велики фаворит за тријумф у том сусрету.

Од самог почетка је било јасно да нешто није у реду – Новак се слабо кретао и често хватао за врат, а потврда је стигла на крају првог сета када је затражио медицински тајм-аут. У међувремену је Чекинато направио брејк и повео са 1-0.

Резултат кризе која је трајала двадесетак минута био је да заостаје сет и брејк, али је успио да се врати и полако ухвати ритам.

Други сет се играо на невјероватно високом нивоу, Италијан је диктирао ритам основним ударцима и дроп шотовима, а у 12. гему је спасао три сет лопте Ђоковића.

Изборио је тај брејк и, упркос томе што је заостајао, успио да веже два мини брејка и дође до велике предности.

Срећом, велико искуство које посједује помогло је Србину да остане миран у тренуцима када се ломило и преживи серију брејкова на старту трећег сета. Повео је 2:1, а онда је почела серија којом је експресно смањио у сетовима.

Тада је стигао нови проблем – болови у десној нози због којих је други пут тражио помоћ физиотерапеута.

Може се рећи да је у тим тренуцима супервизор утицао на дешавања на терену јер није дозволио противнику да узме нове патике из свлачионице, што је изнервирало момка из Палерма.

Због изласка са стадиона без дозволе је кажњен одузимањем поена, а мањак концентрације га је коштао раног брејка.

Шести гем четвртог сета био је кључни за коначан резултат – Новак није успио да реализује три брејк лопте и поведе 5:1, након чега се ривал дигао као Феникс из пепела и почео да удара као у прва два сета. Помогао му је српски тенисер грешкама из бекхенда и резултатски га вратио.

Квалитет тениса није опадао, па се отишло у 13. гем који је, други пут у мечу, припао момку из Палерма. Али на какав начин – пропустио је три меч лопте, спасао је уз публику три сет прилике за Ђоковића и пасинг шотом по паралели остварио највећи тријумф у каријери.

Српски тенисер није успио да оде корак даље у односу на прошлу годину, иако је имао добру ситуацију и могућност да дође до саме завршнице.

Ђоковић: Не знам да ли ћу играти на трави

Српски тенисер Новак Ђоковић рекао је да је “стварно разочаравајуће” то што је данас елиминисан са Отвореног првенства Француске и да не зна да ли ће играти на трави у Вимблдону.

“Много грешака, поготово бекхендом. Заиста не знам, ето, то се дешава. Спорт је то, али је стварно разочаравајуће”, рекао је Ђоковић српским извјештачима из Париза.

Ђоковић је пред српским новинарима био нешто више од 30 секунди, а не много дуже било је обраћање и на званичној конференцији за медије.

На констатацију да никад није давао овако кратке одговоре, Ђоковић је казао: “Понекад и краће”.

Претходно је на конференцији рекао да му је недостајала срећа у дуелу са Чекинелијем.

Везано за наступ на трећем гренд слем турниру у сезони, Вимблдону у јулу, Ђоковић је казао да “не зна да ли ће играти на трави”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана