“Новак је изгубио душу и одстранио свој тим због Имаса”

Агенције
“Новак је изгубио душу и одстранио свој тим због Имаса”

Прослављени тениски тренер Патрик Муратоглу причао је о првом тенисеру свијета Новаку Ђоковићу.

Муратоглу, тренутно тренер Серене Вилијамс и тениски аналитичар, дотакао се Новакове скорије прошлости и његовог (не)објашњивог пада, али и повратка на тениски врх.

Француски стручњак се присетио шпанског гуруа Пепеа Имаса, као и бројних промјена у Ђоковићевом тиму.

“Нолетов повратак на светски трон је један од најбитнијих догађаја године. То је било предвидиво и непредвидиво - непредвидиво јер је претходно био потпуно психички одсутан. Одстранио је свој тим због Пепеа Имаса, једног веома контроверзног типа. Одвојио се од свих, изгубио је душу. Током мечева се видјело да га није занимало шта ће бити, а он је све то раније проживљавао 100 одсто емотивно”, написао је Муратоглу за “Ле Фигаро”.

Муратоглу је објаснио зашто је Новаков повратак био предвидив.

“Његов повратак на врх је био предвидив јер је његов пад био проузрокован искључиво његовим психичким статусом, који се промјенио. Сви су знали да, ако се ратник у Новаку врати, вратиће се и резултати, и то се десило. Вратио се свом старом тиму и поново постао заинтересовам за турнире. Његов повратак је потврдио моје мишљење о његовом квалитету”, јасан је Муратоглу. Француз је упоредио Ђоковића са швајцарским тенисером Роџером Федерером. “Новак доминира тенисом када је на свом врхунцу. Ако је Роџер Федерер најбољи свих времена, онда је Новак најјачи”, закључио је Муратоглу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана