Новак: Срећан Божић, свима, време је за Аустралију

B92
Новак: Срећан Божић, свима, време је за Аустралију

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић кренуо је на пут за Мелбурн гдје ће од 14. јануара играти на првом Гренд слем турниру сезоне, Аустралијан Опену.

Новак је прије свега свима који га славе по православном календару пожелио Срећан Божић.

"Поздрав свима. Још сам у Дохи, али полако пакујем кофере. Већи део дана за Божић провешћу у авиону на путу за Аустралију", рекао је Новак у видеу који је поставио на друштвеним мрежама.

Ђоковић је рекао да су са њим у Дохи били чланови његове породице и да су заједно провели Бадње вече.

"Сада је време да се иде у Аустралију где ме очекује први Гренд слем сезоне. Веома сам узбуђен због тога. У Дохи сам имао веома добар турнир, изгубио сам у полуфиналу од Баутисте Агута. Желим још једном да му честитам, имао је феноменалну недељу. Моју недељу је обележио дубл са братом Марком, било је фантастично, рекао бих веома експлозивно на терену. То је нешто што ћемо памтити дуго и он и ја", рекао је Ђоковић.

Као први на свијету, Новак ће на такмичењу у Мелбурну бити први носилац, а какав ће му бити жреб и ко ће му бити прва препрека знаће се у четвртак, 10. јануара, када буде обављен и званично жреб за први гренд слем сезоне.

Новак је свијестан да многи од њега очекују да потврди сјајне резултате из претходне сезоне. "Игрице" између највећих играча већ су почеле, Роџер Федерер је изјавио да је Новак први фаворит, како би скинуо бреме фаворита са себе, али Ђоковић каже да помно прати шта се дешава и у табору ривала.

"Пратим све, посебно око тога шта раде главни ривали. Како играју, како се осећају. То сматрам као свој домаћи задатак. сигуран сам да и они прате шта ја радим", закључио је најбољи тенисер света.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана