Novak Đoković u Beogradu: Vjerujem da mogu do kraja na Vimbldonu

Agencije
Novak Đoković u Beogradu: Vjerujem da mogu do kraja na Vimbldonu

Beograd - Pripreme za Vimbldon Novak Đoković obavlja u Beogradu, a poslije Janka Tipsarevića, sparing partner mu je bio Viktor Troicki.

 

Pojavljivanje prvog tenisera svijeta na terenima Tipsarevićeve akademije izazvalo je veliku pažnju prolaznika, naročito klinaca, ali i medija, pa je ostao duže nego što je planirano da odgovara na pitanja.

Đoković je odlučio da uzme predah poslije poraza u polufinalu Rolana Garosa od Dominika Tima, pa će mu prvi zvanični meč biti na terenima “Ol ingland kluba”. Do toga je ostalo još desetak dana, pa je puni trening prava priprema.

- Odlazim za vikend u London, igraću nekoliko egzibicionih mečeva u blizini Vimbldona. Drugačija je situacija u odnosu na prošlu godinu. Lane nisam imao mnogo mečeva, operisao sam lakat, pao sam na listi, pa sam imao dovoljno vremena da odigram Kvins. Zbog duge sezone na šljaci odlučio sam da ga preskočim ovog puta - kazao je Đoković, koji se na betonu sprema za travu jer u Srbiji nema terena na travi.

Kaže da ne osjeća veliki pritisak kao prije Rolan Garosa, na kojem je imao šansu da stigne do četvrtog velikog trofeja u nizu, ali i da sam sebi stvori pritisak jer ima najviša očekivanja.

- Zdrav sam, osećam se motivisano i inspirisano da igram još dugo vremena. Uvek imam najviše ciljeve. Trenutno sam na vrhu ATP-a, branim titulu na Vimbldonu, tako da se nadam da ću dogurati do kraja. Jedno su očekivanja, a znate da je drugo realnost, tako da nije prvi put da pristupam velikom turniru sa visokim ambicijama. Važno je da se dobro spremim za travu, to je najređa podloga, zahteva skroz drugačiju igru i pristup, potrebno će mi biti vreme da se prilagodim - kazao je Đoković.

Naveo je da su, osim Rodžera Federera i Rafaela Nadala, u krugu favorita Sten Vavrinka, Miloš Raonić, Džon Izner, Kevin Anderson, ali i momci iz mlađe garde, Stefanos Cicipas, Aleksandar Zverev i Dominik Tim.

- Uzimajući sve uslove, nas trojica smo najveći favoriti. Posebno Švajcarac zbog trave, ali idemo mic po mic, turnir traje dve nedelje i može svašta da se desi - rekao je Đoković.

Jedno od najinteresantnijih pitanja odnosilo se na Nika Kirjosa, koji u posljednje vrijeme koristi svaku priliku da “bocne” Đokovića.

- Šta da vam kažem... On u suštini nije loš momak, ne znam zašto izjavljuje sve te stvari, možda da privuče pažnju, ili su to drugačiji motivi, ne znam, ali očigledno želi da bude iskren, otvoren i transparentan, to je deo njegovog karaktera. Nismo se videli, sve je na nivou komunikacije kroz javnost. Trudio sam se da ga poštujem, ni sa kim u životu nisam imao tu vrstu “problema”... Nije da me čini budnim da ne mogu da spavam, ali poštujem ga - objasnio je Đoković.

 

 

Stefan uživa u tenisu

Đoković je istakao da je vrlo srećan što provodi više vremena sa porodicom, a sve češće na treninzima i mečevima je njegov sin Stefan.

- Uživa u tenisu trenutno iz razonode. Ako bude odlučio da se bavi time, ja ću ga podržati. Za sada je to samo igra, on ima samo pet godina - rekao je Đoković.

 

Besplatni termini

Novak Đoković trenira i druži se sa velikim prijateljima Viktorom Troickim i Jankom Tipsarevićem, čiji je kompleks na kojem vježbaju.

- Besplatno koristim termine. Janko je moj idol, a ja se zauzvrat slikam i dajem autograme. Samo da mi da da besplatno treniram - našalio se dobro raspoloženi as.

 

Sistem

Rezultati srpskih tenisera sve su bolji.

- Čestitam Đereu, Lajoviću, Krajinoviću i Kecmanoviću. Svi su se probili. Viktor se trudi da se vrati, kao i Janko. Nadam se da ćemo sistematski moći da ispratimo sve to. Za sada je to sve individualno. Ovo što radi Janko je jako pozitivno, ali da bismo negovali tenis i radovali se novim uspesima, moramo da postavimo novu tenisku strukturu. Svi mi moramo da podvučemo crtu u karijerama, a sada je trenutak da se naši rezultati iskoriste - rekao je Đoković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana