Новак Ђоковић осврнуо се на резултате: Нестварно дјелује да сам као први завршио годину

Глас Српске
Новак Ђоковић осврнуо се на резултате: Нестварно дјелује да сам као први завршио годину

Монте Карло - Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић осврнуо се на дешавања у протеклој сезони, у којој је прешао пут од 22. до првог мјеста на АТП листи. Ђоковић је у видеу за званични сајт АТП тура причао о најбитнијим моментима у 2018. години, у којој је освојио четири титуле.

- То што сам ушао у историју спорта који волим свим срцем много ми значи. У фебруару сам имао операцију, по шест победа и шест пораза, нисам играо тако добро. Покушавао сам да држим у координацији тело и ум и све оно што се дешавало после операције. Сезона турнира на трави била је катализатор промена - изјавио је Ђоковић.

Љето му је донијело велику радост. Послије освајања Вимблдона, стигао је и дуго жељени трофеј у Синсинатију, којим је комплетирао такозвани Златни мастерс, што значи да има барем по једну освојену титулу на свих девет турнира серије 1.000.

- Дуго времена сам се припремао за освајање трофеја у Синсинатију. Тамо сам имао велики изазов, сусрет са Роџером Федерером, он је најуспешнији играч у историји тог турнира. Изгубио сам од њега два или три финала тамо. Освојио сам турнир и прескочио и ту велику препреку. Драго ми је што сам то урадио, био је то велики дан за мене. Имао сам велику подршку са трибина, било је лепо бити тамо у том тренутку - признао је Новак.

Послије тога освојио и УС опен и мастерс у Шангају и казао да ни сам није очекивао да се све тако брзо окрене у његову корист.

- Да сте ми пре четири или пет месеци рекли да ћу на крају бити у овој позицији, први на листи, са два освојена гренд слема и Синсинатијем, не бих веровао. Били је сјајно остварити све то. Можда је све деловало помало нестварно, али срећан сам што се све тако догодило - закључио је Ђоковић.

Новак може као Роџер

Некада први тенисер свијета, Џим Куријер, вјерује да Ђоковић може да игра на врхунском нивоу још неколико година.

- Вјерујем да Новак и са 36 година може да направи исте резултате као Роџер Федерер, под условом да буде потпуно здрав. Могу да замислим да буде на врху и тада због његовог професионализма и талента - изјавио је Куријер.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана