Novak Đoković: Mogu isto kao Federer i Nadal

Glas Srpske
Novak Đoković: Mogu isto kao Federer i Nadal

Abu Dabi - Nakon najduže pauze u karijeri najbolji srpski teniser svih vremena Novak Đoković sutra se vraća na teren u Abu Dabiju, što će za njega biti novi početak u kojem će imati isti cilj kao prije, a to je da bude najbolji na svijetu.

Otkako je postao profesionalni teniser Đoković nije navikao da ima puno slobodnog vremena i da dugo ne igra. Međutim, kao i većina vrhunskih tenisera zadesila ga je teža povreda koja ga je natjerala da pola godine bude van terena. Nakon četvrtfinala Vimbldona kada je povreda lakta bila jača od želje i volje za igranjem, on će sutra oko 16 časova istrčati na teren, a tamo će ga čekati bolji iz današnjeg duela između Roberta Bautiste Aguta i Andreja Rubljova. Đoković jedva čeka da se ponovo takmiči, a duga pauza mu je dobrodošla da nauči lekciju, jer je olako shvatao povrede i ne želi da više dođe u takvu situaciju.

- Lagao bih vas, ne bih bio iskren ni prema sebi, kada bih rekao da želim išta manje od prvog mesta na listi i grend slem titule. Znam da sam to sve  imao u prošlosti, dokazao sam sebi da mogu, pa zašto ne bih ponovo? Imam želju, to je najbitnije. Treba da stvarno želite nešto, da verujete i posvetite se tome. Ja jesam, a svi mi pružaju podršku i daju mi energiju koja mi treba - istakao je Đoković.

Od 2003. godine osvojio je 12 grend slem titula, 30 na mastersu, a ukupno 68. Čak 223 sedmice proveo je na prvom mjestu ATP liste, a njegovi najveći rivali Rodžer Federer i Rafael Nadal pokazali su mu da se može vratiti.

- Primarni cilj je da uživam u onome što radim. To je ono što me drži u igri. To je ono što drži i Rodžera. Videli ste šta je uradio posle polugodišnje pauze. Vratio se na vrh, kao i Rafa koji je trenutno najbolji na svetu. To je dokaz da se može. Nije pitanje godina, ako vodiš računa o svom telu i mentalnom stanju, ako ste u duši dete i uživate u onome što radite onda imate i energije - dodao je Đoković.

U novu sezonu ulazi sa izmijenjenim timom, pa će sada sarađivati sa Andreom Agasijem i Radekom Štepanekom.

- Razmatrali smo kako da unapredimo moju igru, da igram efikasnije sa što manjim utroškom energije. Radek je bio jedan od najstarijih aktivnih tenisera, tako da zna kako da budete u formi. Andre ima neverovatan pristup igri i životu i pomaže mi da stvari sagledam iz drugog ugla. Ono što me je zadivilo u vezi sa njim je kako vrlo kompleksne stvari predstavlja u vidu vrlo preciznih informacija - zaključio je Đoković, koji je trenutno 12. igrač svijeta.

Raspored zavisi od zdravlja

Đoković će početkom sezone igrati na turnirima u Abu Dabiju, Dohi i Australijen openu, a dalji raspored zavisi od stanja sa laktom.

- Nadam se da ću ceo mesec igrati dobro i da ću stići daleko na Australijen openu. Naravno da imam visoke ciljeve, znam za šta sam sposoban, ali ovo je prvi put da imam zadršku jer sam svestan u kakvom sam stanju. Želim da postupim pametno. Ako mene pitate, igrao bih svaki dan - kazao je Đoković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana