Нова лица на клупи јуре недосањане снове

Приредио: Душан Репија
Нова лица на клупи јуре недосањане снове

Бањалука - Сезона у најбољим лигама Европе тек је завршена, прелазни рок није званично ни почео, али су многи клубови са врха или они који настоје да дођу на њихово мјесто промијенили тренере.

Без обзира на освојену титулу, ПСЖ није био задовољан Унајем Емеријем, који је одмах по испадању из Лиге шампиона и сам саопштио да одлази на крају сезоне. Стручњак који се прославио на клупи Севиље није успио да задовољи мегаломанске планове катарских газда, али не мора да брине за будућност, јер ће већ колико данас или сутра бити промовисан у насљедника Арсена Венгера на клупи Арсенала. Иако је Микел Артета био већ виђен на том мјесту, Шпанац је одлучио да остане дио стручног штаба Пепа Гвардиоле. Ово би могао да буде одличан потез челника “тобџија”, јер је Емери водећи Севиљу доказао да од просјечног тима може извући више него што он вриједи. Истина, у Паризу није успио да се избори са размаженим карактерима преплаћених звијезда, којих неће бити толико у свлачионици Арсенала.

Тешког задатка у Граду свјетлости латио се Томас Тухел. Шеици су одлучили да заведу гвоздену њемачку дисциплину, јер Тухел има ту ноту у себи иако је, с друге стране, увијек имао одличан однос са фудбалерима. Француски медији преносе да је већ убиједио Нејмара да остане, а уколико му се данас или сутра, како најављују, придружи Ђанлуиђи Буфон, имаће много лакши посао. Италијански ветеран све ближе је одлуци да за 28 милиона евра потпише двогодишњи уговор и отвори себи још двије шансе за освајање Лиге шампиона.

Конце Бајерну покушаће да помути Борусија која је кормило повјерила досадашњем тренеру имењака из Менхенгладбаха Лусијану Фавру, а Баварци су још давно саопштили да ће други пут пензионисаног Јупа Хајнкеса замијенити Нико Ковач.

Масимилијано Алегри је, чини се, преживио на клупи Јувентуса, док ће се његов највећи ривал Маурисио Сари готово сигурно повући из Наполија. Од тренера топ клубова из Енглеске, разлога за бригу има Антонио Конте, који је своју позицију колико-толико учврстио освајањем ФА купа, међутим, његова размимоилажења са Романом Абрамовичем су доста честа и остављају простора за нагађања.

Ивић води Макаби

Српски стручњак Владимир Ивић договорио се о ангажману са Макабијем из Тел Авива, а помагаће му досадашњи тренер Вождовца Милош Веселиновић.

Од српских тренера слободан је Синиша Михајловић, који се помиње као кандидат за клупу Зенита, баш као и Миодраг Божовић. Црногорски стручњак раскинуо је сарадњу са Арсеналом из Туле у тренутку када је биљежио добре резултате, па је то подгријало сумње да је спреман за посао каријере у Санкт Петербургу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана