Ненад Перуничић, селектор рукометаша Србије за “Глас Српске”: Нећу толерисати шетњу на терену

Душан Репија
Ненад Перуничић, селектор рукометаша Србије за “Глас Српске”: Нећу толерисати шетњу на терену

Београд - Гледање утакмица рукометаша Србије посљедњих година било је прилично мучење за све оне који воле ову игру, посебно навијаче, а долазак Ненада Перуничића на клупу требало би да означи крај периода који траје од 2012. године и европског сребра освојеног под сводовима “Београдске арене”.

Не зато што див из Пљеваља има чаробни штапић и може преко ноћи да преокрене ситуацију, већ због његовог става и чврсте руке која гарантује рад, ред и дисциплину, те борбеност која је у минулом времену неријетко недостајала момцима који су носили дрес Србије.

- Сигурно ћемо губити неке утакмице, надам се да ће их бити што мање. Био сам изузетно суров човек према себи још док сам играо, а ништа се није променило ни сада када сам тренер. Играчи које тренирам сваки меч излазе на терен 20х40 без респекта према ривалу. Жељу, борбеност и посвећеност нико не може да вам одузме, чак и када сте објективно мање квалитетни! То је нешто што ће бити наша одлика. Моја одговорност је огромна, прихватам је 1.000 одсто. Битно је да момци пуног срца дођу на окупљање, јер је репрезентација душа и нешто за шта не треба посебна мотивација. Неће бити шетње на терену - рекао је Перуничић за “Глас Српске”.

Током, а посебно послије Европског првенства у Хрватској у јавност је испливао сав прљав веш. Играчи су потписали писмо у којем наводе да је селектор Јовица Цветковић неријетко био пијан, а он им одговорио да је био пијан од кафе и цигарета које је “таманио” јер су играчи одбијали да прихвате његове постулате. Послије још једног фијаска неколико играча предвођених Петром Ненадићем рекли су да више неће играти за “орлове”.

- Нисам такав да неке ствари радим унапред. Чекао сам да званично будем постављен па сада крећем са радом. Знам за све ствари које су се издешавале и оне су такве какве јесу. Не бих осуђивао ни једну ни другу страну. Да ли ће се неки момци вратити у тим још не знам, али знам да ће језгро репрезентације чинити играчи који су изнели терет квалификација и одвели нас на Светско првенство. Треба да имамо базу од 25-30 играча, међу којима су и јуниорски репрезентативци, да што безболније прегрмимо смену генерација и угледамо се на системе где је то одрађено на прави начин. Имамо јуниора на које треба озбиљно рачунати - рекао је популарни Терминатор, који ће данас и званично бити промовисан.

Деби на клупи имаће 24. октобра против Белгије у квалификацијама за Европско првенство, а у групи два још су Хрватска и Швајцарска. У јануару 2018. на програму је Свјетско првенство у Њемачкој и Данској, а Србија је у групи са Њемачком, Француском, Јужном Корејом, Бразилом и Русијом.

Цеље или Загреб као водиље

Много познатих и признатих тренера овог љета преузело је бригу о суперлигашким клубовима у Србији, а из иностранства се вратило неколико бивших репрезентативаца.

- Десило се много позитивних ствари, међутим, још има много клубова који једва тренирају и такмиче се. Мислим да је најбоље решење одређивање приоритета, јер немамо услове да разводњавамо квалитет. Ценим да би то била успешна прича попут Цеља или Загреба - рекао је Перуничић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана