Nemoćni Partizan završio nastup u Ligi Evrope

B92
Nemoćni Partizan završio nastup u Ligi Evrope

Fudbaleri Partizana završili su nastup u šesnaestini finala Lige Evrope, porazom od Viktorije Plzenj sa ukupnih 3:1.

Šampion Srbije poražen je u revanšu u Plzenju sa 2:0 i poslije remija od 1:1 u Beogradu propustili priliku da ostvare najveći uspjeh u novijoj istoriji kluba.

'Crno-bijeli' i nisu zaslužili prolaz dalje, posebno ako se pogleda nastup u drugoj utakmici – bili su potpuno nemoćni svih 90 minuta i, da nije bilo golmana Vladimira Stojkovića, rezultat bi vjerovatno bio ubedljiviji.

Partizan je prvo poluvrijeme odigrao veoma slabo i rijetko kada stizao do kaznenog prostora rivala, uprkos tome što je morao da postigne gol. Najbolju priliku imao je Danilo Pantić kada je šutirao sa nekih 18 metara, dok su se ispred gola Vladimira Stojkovića ređale šanse domaćina.

Golman reprezentacije Srbije je u ranoj fazi meča dva puta spasavao svoju ekipu, poslije šuteva Horžave i Kopica, da bi u 25. minutu Kolarž bio u izglednoj situaciji. Poslije kornera sa lijeve strane i skoka igrača Viktorije, lopta mu je pala na nogu, on uhvatio volej sa šest-sedam metara, ali preko gola.

Češki šampion je do kraja poluvremena potpuno kontrolisao dešavanja na terenu i nije dozvolio 'crno-bijelima' da priprete.

Ni u drugom dijelu igre situacija nije bila drugačija – izabranici Miroslava Đukića nikako nisu uspijevali da povežu poštenu akciju, Viktorija je povremeno pretila i u 67. minutu stigla do važnog pogotka. Prvo je Ržeznik, strelac jedinog gola u Beogradu, promašio nevjerovatnu priliku, da bi Krmenčik presudio gostima nešto kasnije.

Hejda je poslao odličnu loptu do napadača, koji je prvi put od početka meča pobjegao Ostojiću. Krmenčik se lijepo zagradio i precizno pogodio donji lijevi ugao.

Do kraja, osim pokušaja rezerviste Sejdube Sume, Partizan nije uspio da kreira bilo kakvu ozbiljniju priliku, pa je u posljednjem minutu nadoknade Čermak realizovao kontranapad za 2:0 i overio poraz 'crno-bijelih'.

Viktorija će tako biti jedna od 16 ekipa na sutrašnjem žrijebu u Nionu, dok je Srbija ostala bez predstavnika u drugom po jačini evropskom takmičenju, pošto je Crvena zvezda u srijedu poražena od moskovskog CSKA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana