Немоћни Партизан завршио наступ у Лиги Европе

B92
Немоћни Партизан завршио наступ у Лиги Европе

Фудбалери Партизана завршили су наступ у шеснаестини финала Лиге Европе, поразом од Викторије Плзењ са укупних 3:1.

Шампион Србије поражен је у реваншу у Плзењу са 2:0 и послије ремија од 1:1 у Београду пропустили прилику да остваре највећи успјех у новијој историји клуба.

'Црно-бијели' и нису заслужили пролаз даље, посебно ако се погледа наступ у другој утакмици – били су потпуно немоћни свих 90 минута и, да није било голмана Владимира Стојковића, резултат би вјероватно био убедљивији.

Партизан је прво полувријеме одиграо веома слабо и ријетко када стизао до казненог простора ривала, упркос томе што је морао да постигне гол. Најбољу прилику имао је Данило Пантић када је шутирао са неких 18 метара, док су се испред гола Владимира Стојковића ређале шансе домаћина.

Голман репрезентације Србије је у раној фази меча два пута спасавао своју екипу, послије шутева Хоржаве и Копица, да би у 25. минуту Коларж био у изгледној ситуацији. Послије корнера са лијеве стране и скока играча Викторије, лопта му је пала на ногу, он ухватио волеј са шест-седам метара, али преко гола.

Чешки шампион је до краја полувремена потпуно контролисао дешавања на терену и није дозволио 'црно-бијелима' да припрете.

Ни у другом дијелу игре ситуација није била другачија – изабраници Мирослава Ђукића никако нису успијевали да повежу поштену акцију, Викторија је повремено претила и у 67. минуту стигла до важног поготка. Прво је Ржезник, стрелац јединог гола у Београду, промашио невјероватну прилику, да би Крменчик пресудио гостима нешто касније.

Хејда је послао одличну лопту до нападача, који је први пут од почетка меча побјегао Остојићу. Крменчик се лијепо заградио и прецизно погодио доњи лијеви угао.

До краја, осим покушаја резервисте Сејдубе Суме, Партизан није успио да креира било какву озбиљнију прилику, па је у посљедњем минуту надокнаде Чермак реализовао контранапад за 2:0 и оверио пораз 'црно-бијелих'.

Викторија ће тако бити једна од 16 екипа на сутрашњем жријебу у Ниону, док је Србија остала без представника у другом по јачини европском такмичењу, пошто је Црвена звезда у сриједу поражена од московског ЦСКА.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана