Nemilosrdna Zvezda, stotkom “ponizila” Budućnost

B92
Nemilosrdna Zvezda, stotkom “ponizila” Budućnost

Košarkaši Crvene zvezde na svom parketu ubjedljivo su savladali podogričku Budućnost sa 107:69 i poveli sa 2-0 u finalnoj seriji ABA lige.

Utakmica je bila jako slična onoj prvoj koju su odigrale ove dvije ekipe, jer smo u prvom desetominutnom periodu videli rezultatsku klackalicu i nekoliko praznih posjeda na obije strane.

Već pred kraj prvog dijela na scenu stupa Stratos Perperoglu, koji vezuje pet poena i pravi prvu razliku na parketu, da bi već na startu druge četvrtine uz pomoć Dobrića nastala i prva osjetna razlika.

Nije dugo prošlo dok ta prednost nije postala dvocifrena, a šut Zvezde je bio sve bolji i bolji, dok je odbrana Budućnsoti bila sve slabija i slabija, pa nedugo potom videli i 20 razlike za crveno bijele uz minimalan broj grešaka, što se ne može reći za drugu stranu, koja je imala nešto veći broj promašenih zicera, nego što ekipa u finalu nekog takmičenja smije sebi da dopusti.

13/15 je bio Zvezdin šut za dva poena tokom prvog dvadesetominutnog perioda, dok je Budućnost bila na 15/26. U tom trećem kvartalu, bilo je jasno da Zvezda želi što pre da dođe do osjetne prednosti i mirno privede meč kraju, ali je Budućnost imala šta da kaže. Ipak je taj nalet gostiju bio kratak i posle 4 minuta ponovo je razlika bila bliža 20 nego jednocifrenoj.

Manje–više se isto igralo i do kraja utakmice, živci gostujućih igrača bili su sve tanji i tanji, o čemu svjedoče i brojne tehničke greške, kao i dvije isključujuće, a senku na ovu ubedjlivu Zvezdinu pobjedu baca povreda Stratosa Perperoglua, zbog koje je ranije završio utakmicu.

On je ujedno bio i najefikasniji pojedinac sa 17 postignutih poena, Rivers je imao 16, Dobrić 12 i to bez promašaja i po 10 su postigli Beron i Odžo. Na drugoj strani, Gordić predvodnik sa 11 poena, Barović i Bel po 10, a Noris Kol i Bitadze po 9 postignutih poena.

Zvezda je odbranila domaći teren i sada ih čeka teško gostovanje u Podgorici, gdje će imati dve “meč lopte” za osvajanje titule šampiona ABA lige.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana