Немилосрдна Звезда, стотком “понизила” Будућност

B92
Немилосрдна Звезда, стотком “понизила” Будућност

Кошаркаши Црвене звезде на свом паркету убједљиво су савладали подогричку Будућност са 107:69 и повели са 2-0 у финалној серији АБА лиге.

Утакмица је била јако слична оној првој коју су одиграле ове двије екипе, јер смо у првом десетоминутном периоду видели резултатску клацкалицу и неколико празних посједа на обије стране.

Већ пред крај првог дијела на сцену ступа Стратос Перпероглу, који везује пет поена и прави прву разлику на паркету, да би већ на старту друге четвртине уз помоћ Добрића настала и прва осјетна разлика.

Није дуго прошло док та предност није постала двоцифрена, а шут Звезде је био све бољи и бољи, док је одбрана Будућнсоти била све слабија и слабија, па недуго потом видели и 20 разлике за црвено бијеле уз минималан број грешака, што се не може рећи за другу страну, која је имала нешто већи број промашених зицера, него што екипа у финалу неког такмичења смије себи да допусти.

13/15 је био Звездин шут за два поена током првог двадесетоминутног периода, док је Будућност била на 15/26. У том трећем кварталу, било је јасно да Звезда жели што пре да дође до осјетне предности и мирно приведе меч крају, али је Будућност имала шта да каже. Ипак је тај налет гостију био кратак и после 4 минута поново је разлика била ближа 20 него једноцифреној.

Мање–више се исто играло и до краја утакмице, живци гостујућих играча били су све тањи и тањи, о чему свједоче и бројне техничке грешке, као и двије искључујуће, а сенку на ову убедјливу Звездину побједу баца повреда Стратоса Перпероглуа, због које је раније завршио утакмицу.

Он је уједно био и најефикаснији појединац са 17 постигнутих поена, Риверс је имао 16, Добрић 12 и то без промашаја и по 10 су постигли Берон и Оџо. На другој страни, Гордић предводник са 11 поена, Баровић и Бел по 10, а Норис Кол и Битадзе по 9 постигнутих поена.

Звезда је одбранила домаћи терен и сада их чека тешко гостовање у Подгорици, гдје ће имати две “меч лопте” за освајање титуле шампиона АБА лиге.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана